Żywy ocet z bergamotki
towar niedostępny





Opis
E D Y C J A L I M I T O W A N A
Żywy ocet z bergamotki
Powstaje on na bazie naszego żywego octu z jabłek kronselek, do którego dorzucane są surowe owoce bergamotki i razem poddawane są fermentacji trwającej 3 tygodnie. Dzięki temu procesowi podkreślone zostają właściwości prozdrowotne bergamotki oraz ich pozytywny wpływ na organizm. Znacznie uwypukla się zawarta w nich witamina C, czyniąc ocet idealnym produktem na sezon przeziębieniowy. Jego klasyczny kwaskowaty smak jest wzbogacony o cytrusowy aromat, dzięki czemu będzie dobrze współgrał ze słodkimi dodatkami.
Rzucamy trochę Światła
Bergamotka, a właściwie pomarańcza bergamota. Należy ona do cytrusów i uprawiana jest głównie we Włoszech. Wykorzystanie znajduje zarówno owoc, jak i skórka, liście oraz kwiaty – te używane są do produkcji olejku bergamotowego, który służy do aromatyzowania np. herbaty czy perfum, aromaterapii, leczenia problemów skórnych czy wspomagania układu pokarmowego.
Jej najważniejsza część, czyli owoc, skrywa w sobie jeszcze więcej dobroczynnych właściwości. W swoim składzie bergamotka kryje witaminy A, B i C, sód, potas, wapń, fluor, cynk i żelazo. Włączenie jej do diety przede wszystkim pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi – potwierdzono badaniami, że znacznie obniża poziom złego (LDL) i podnosi poziom dobrego (HDL). Tym samym zapobiega rozwojowi miażdżycy, chroni układ krwionośny i wspomaga zdrowie serca
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.