Do produkcji używamy całych owoców, by zachować wszystkie wartości odżywcze jabłek kronselek, które zawierają najwięcej witaminy C spośród wszystkich znanych nam odmian jabłoni. Owoce po procesie fermentacji są bogate w błonnik i pektynę, wspomagające procesy trawienia. Nie można zapomnieć też o mnogości flawonoidów, które neutralizują wolne rodniki i wykazują działanie antynowotworowe.
Ze znanych nam owoców, warzyw i roślin rokitnik (zaraz po dzikiej róży) to największa bomba witaminy C - odpowiednik aż 21 cytryn!
Ma aż 190 substancji bioaktywnych - przeciwutleniaczy, aminokwasów, witamin A, D, E, K, P oraz tych z grupy B, zdrowych tłuszczów omega i mikroelementów m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem.
Ocet z głogu 300ml
Głóg jest jedną z najstarszych roślin leczniczych i szczególnie pozytywnie działa na Twoje serducho, dzięki zawartości flawonoidów. To one sprawiają, że narząd jest lepiej dotleniony i szybciej pozbywa się szkodliwych metabolitów. Głóg ma także sporo witaminy C, PP, B1, karotenu i wspomagającej jelita pektyny.