Zestaw trzech małych Kimchi Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK
- Wzmocni Twoją odporność
- Poprawi trawienie i przyspieszy metabolizm
- Oczyści Twój organizm z substancji toksycznych
- Dostarczy witamin A, C i tych z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza, a także błonnika i karotenu
- Mało kaloryczne
- Zwalcza bakterie
- Jest źródłem przeciwutleniaczy neutralizujących wolne rodniki
Co to jest kimchi?
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka, która składa się z fermentowanych warzyw. Najczęściej do produkcji tej kiszonki używa się kapusty pekińskiej. Jednak bazą do kimchi może być wiele innych warzyw czy nawet owoców. My postanowiliśmy wykorzystać polską białą kapustę i dodać do niej ulubione dodatki. Tak powstało kimchi z ananasem, kimchi z burakiem i czerwoną kapustą oraz bardzo pikantne kimchi z jedną z najostrzejszych papryczek świata Caroliną Reaper.
Dlaczego warto jeść kimchi?
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku. Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań na świecie. Ta kiszonka jest produktem pełnym witamin, żywych kultur bakterii, które pozytywnie wpłyną na pracę Twojego organizmu. Jest małokaloryczna więc idealnie uzupełni dobrze zbilansowaną dietę. Dodanie porcji kimchi do posiłku zwiększy jego sytość, a także pomoże w jego trawieniu. Odpowiednia ilość warzyw w codziennym jadłospisie pozwoli Ci na utrzymanie prawidłowej masy ciała. Kimchi to doskonałe urozmaicenie diety (szczególnie, jeżeli masz problem z dostarczeniem wystarczającej liczby owoców i warzyw). Włączenie do diety kiszonek i fermentacji wzmocni Twoją odporność na wirusy czy infekcje przez cały rok.
Z czym jeść kimchi?
Jako dodatek do obiadu, zup, gulaszów, na kanapkę, do placków ziemniaczanych, dań z woka, bowli, prosto ze słoika.
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku! Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań na świecie.
Poznaj trzy rodzaje kimchi Światła w lepszej cenie. Zestaw zawiera:
Kimchi z ananasem – najbardziej delikatne, a ananas równoważy subtelną ostrość gochugaru
Kimchi z burakiem i czerwoną kapustą – zamieni tradycyjny, polski obiad w prawdziwą międzyplanetarną ucztę
Kimchi z papryczką Carolina Reaper – dla miłośników turbo ostrych smaków.
NATURALNY PROBIOTYK
Bakterie probiotyczne zawarte w kimchi mogą zaprowadzić balans kwasowo-zasadowy w Twoim organizmie łagodząc następstwa stresu oksydacyjnego, wywołanego używkami, przyjmowaniem niektórych leków czy zanieczyszczeniem środowiska. Dzięki małej ilości kalorii i żywym kulturom bakterii kimchi to prawdziwy przyjaciel każdego kto chcę zrzucić zbędne kilogramy lub utrzymać zdrową masę ciała.
Musisz wiedzieć, że nie robimy typowego koreańskiego kimchi, które mieliście pewnie okazję próbować. W naszej autorskiej recepturze nie znajdziesz sosu rybnego, kapusty pekińskiej czy mąki do zagęszczenia.
*Mogą zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Co warto wiedzieć o kimchi?
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Paula
Już to pisałam, ale dopiszę jeszcze i tu, że Wasze kimchi pozwoliło mi wygrać walkę z ciągłym podjadaniem. Pycha przekąska!
Artur.O
Zestaw obowiązkowy !