Założymy się, że po przeczytaniu nazwy czujesz lekkie zdezorientowanie. Keczup z rabarbaru? Rabarbaru? A kto powiedział, że zawsze musi być pomidorowy?
Odkrywaj nasze produkty i zobacz, że nie idziemy na skróty, a czasem próbujemy nietypowych sezonowych kombinacji, by stworzyć prawdziwe kulinarne gwiazdy! Proponujemy Ci zdrową alternatywę, nową generację czerpania przyjemności z keczupu! Słodko-kwaśny, mocno rabarbarowy stawia poprzeczkę bardzo wysoko.
Znany z ogródków babci (i maczania w cukrze, pamiętasz?) jest bogaty w błonnik, witaminy C, A i E, fosfor, potas i (gratka dla kobiet!) właściwości estrogenne. Podczas obróbki termicznej z rabarbaru uwalniana jest rapontygenina, która wykazuje właściwości antynowotworowe.
Skład: rabarbar, cukier muscovado, ocet jabłkowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Proponujemy Ci zdrową alternatywę w postaci sezonowej śliwki - nową generację czerpania przyjemności z keczupu!
Historycznie wyrabiano go głównie z owoców, a my lubimy przypominać o zapomnianych dobrych praktykach kulinarnych! Nasz wytrawny sos na bazie śliwek węgierek łączy słodki, owocowy aromat z lekko pikantnym posmakiem.
Zebrana w sezonie śliwka węgierka to bomba naturalnych przeciwutleniaczy i witaminy B6, które mają pozytywny wpływ na układ nerwowy i Twoje samopoczucie! Oprócz tego w śliwce królują witaminy C, A i E oraz polifenole, które wzmacniają działanie antyoksydacyjne. Zawarte w niej pektyny, wchodząc w związek z kwasami organicznymi, usuwają gromadzący się w komórkach tłuszcz i cholesterol.
Skład: śliwka węgierka, cukier muscovado, ocet jabłkowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Kto powiedział, że keczup zawsze musi być pomidorowy? Proponujemy Ci zdrową alternatywę w postaci czerwonego buraka - nową generację czerpania przyjemności z keczupu! Dymiony, słodko-pikantny keczup, o głębokim kolorze to sos, którego nie powstydzisz się zjeść z wege lub mięsnym burgerem czy na kanapce. Staramy się tak go wyważyć, żeby idealnie zaakcentował smak każdego dania!
Nasze buraki pieczemy długo w niskiej temperaturze, by zachowały jak najwięcej walorów smakowych i wartości odżywczych - błonnika i kwasu foliowego. Samego buraka nie musimy specjalnie przedstawiać - wszędzie usłyszysz o jego odżywczych właściwościach.
Nie bez kozery używamy czerwonej odmiany, który ma najwięcej antyoksydantów ze wszystkich swoich braci!
Skład: burak, cukier muscovado, ocet jabłkowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Alergeny: gorczyca
Do czego polecamy nasze keczupy?
Do warzyw, do serów, do frytek z batatów czy ziemniaków, do kiełbasek (tych mięsnych i jak i roślinnych), do burgerów. Tak dla jasności - te keczupy pasują do wszystkiego!