EDYCJA LIMITOWANA
Tyle się mówi o egzotycznych superfoods, kiedy to pod ręką mamy naszego lokalnego, burgundowego bohatera. Delikatnie słodkiego, z lekko winną nutą - naszego buraka!
Zrobiony z niego zakwas to prawdziwe dobro, za które podziękują Ci w szczególności Twoje jelita! Wzbogacony o jałowca i skórkę pomarańczy, pozostawia przyjemny, delikatnie owocowy posmak.
Kiszone buraki są mniej kaloryczne niż te surowe i mają jeszcze więcej cennych dla zdrowia składników. Dzięki, powstałym w procesie fermentowania izoticyjanianom, opóźniają tworzenie się procesów nowotworowych. Zawarta w nich betanina (odpowiadająca za intensywnie bordowy kolor) posiada silne właściwości antyoksydacyjne, usuwające z organizmu wolne rodniki. Duża ilość potasu, w parze z witaminami z grupy B, wpływa na prawidłową pracę serca.
Dlaczego gorąco polecamy Wam częste picie zakwasu, a nie soku z buraka? Okazuje się, że ten pierwszy ma silniejsze działanie przeciwzapalne i antyalergiczne, dlatego, że proces kiszenia zwiększa stężenie kwercetyny (będącej królową wśród naturalnych przeciwutleniaczy).
Kiedy odporność i nastrój w okresie zimowym spada, możesz bezkarnie raczyć się zakwasem z buraka!
Skład: woda, burak, seler, jałowiec, skórka pomarańczy.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.