8DATA NAJBLIŻSZEJ WYSYŁKI: 23, 27 WRZEŚNIA. DARMOWA DOSTAWA OD 159 ZŁ.

Szukaj

Kim jesteśmy?

Drużyna_Światła

Przede wszystkim jesteśmy rodziną i miłośnikami jedzenia (najchętniej sezonowego!). Absolutnie nie ma mowy, żebyśmy poszli na kompromis w kwestii smaków! Potężna alchemia naturalnych składników w naszych recepturach nie tylko dostarcza organizmowi dużych dawek energii witalnej, ale także rozpala na nowo kubki smakowe! Z jednej strony przyczyniamy się do dbania o środowisko, a z drugiej zachowujemy równowagę z naturą w swoim małym, warszawskim świecie. Dzielimy się z Wami tym, co sami cenimy najbardziej- dobrym smakiem i zdrowiem. Zamykamy superfood w butelkach i słoikach, tworzymy połączenia warzyw, owoców, dzikich ziół, chwastów i przypraw zachowując maksymalne ich wartości smakowe i odżywcze kierując się zasadą slowfood.

Jako drużyna Światłoczuli chcemy, krok po kroku, uczynić nasz wewnętrzny, jak i globalny świat, lepszym miejscem. Uważamy też, że jedyną rzeczą lepszą niż dobre jedzenie jest jedzenie, które odżywia Ciało i Ducha.

PIOTR CIEMNY

Szef Świetlnej kuchni! Swoją kulinarną przygodę zaczynał we Wrocławiu, skąd pochodzi. Z gastronomią związany od 10 lat. Doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach w Kopenhadze. Miłośnik dzikiej natury, autor książki i twórca inicjatywy „Chwasty od kuchni”, która ma na celu promowanie dzikiego jedzenia w codziennej diecie i życia w zgodzie z naturą. W kuchni produkty wykorzystuje na 100% żyjąc zgodnie z ideą "zero waste". Nawet z gałązek czerwonej porzeczki zrobi olej!

Gdy już znajdzie czas lubi poczytać książki, i nie chodzi tutaj tylko o książki kucharskie. Dobra muzyka, rock i czasem nawet jazz to jego sposób na relaks. Może uda Wam się go spotkać na spacerze z psem Dexterem gdzieś daleko od miasta?

MICHAŁ SZELANGIEWICZ

Dusza artysty, wrażliwiec, esteta. Z gastronomią związany od 10 lat. Pracował w zagranicznych i polskich restauracjach. Jak sam o sobie mówi, miłość do gotowania nie była łatwa i wciąż nie jest, ale nie wyobraża sobie bez niej życia.

Uwielbia naturę, zwłaszcza tę nietknięta ludzką ręka. Tak samo z gotowaniem - jego styl nawiązuje do kuchni pierwotnych, wykorzystujących żywioły jak ogień, woda, powietrze, ziemia. Dania w jego wykonaniu wyglądają pięknie, uśmiechają się do Gościa. Michał najbardziej ceni śniadanie, gdyż uważa, że rozpoczęcie dnia od wyjątkowego posiłku może nadać ton naszemu nastrojowi. Prywatnie lubi piesze wędrówki, interesuje się architekturą i uwielbia fotografować miasta, głównie nocą.

WERA I MERY

Zakochane w sobie, jedzeniu, naturze i wszechświecie. Idą razem przez życie dzieląc się z przyjaciółmi światłem, dobrą energią i miłością. Rozkoszują się zwłaszcza glutenem i drożdżami. Doceniają wysublimowane, a także ekstrawaganckie połączenia smakowe. 

Wera marzy, by napisać książkę o błądzeniu w międzyczasie choć na co dzień mocno stąpa po ziemi i dba o to, aby być tu i teraz. Dlatego też pokazuje Wam nasze Świetlne życie niemal 'na żywo'. 

Mery, kiedy tylko ma czas podnosi ciężary, a gdy go nie ma sztangi śnią jej się po nocach. Ugniatanie ciasta drożdżowego to dla niej prawdziwa medytacja, zaraz po zatracaniu się w muzyce techno. W Świetle ma oczy dookoła głowy. To ona dba o wszystkich i dosłownie o wszystko!

MACIEK I KAMA

On rozważny, Ona romantyczna. To duet plastyczny i tak różny, że uzupełniają się jak puzzle w Świetlnej układance.

Opanowanie, spokój i dokładność to ogromne atuty Maćka. Ten wewnętrzny balans utrzymuje dzięki samodyscyplinie i codziennej praktyce medytacji, w której znika czasem na długie godziny. Maciek to starszy, duchowy brat Mery.

Kamy wszędzie pełno. Energię czerpie z dalekich zakątków świata, bo samoloty i podróże to jej codzienność. Uwielbia wszystko, co symetryczne, piękne i robione ręcznie, dlatego też tworzy w Świetle naturalne i wyjątkowe świece. Kama to młodsza siostra Wery.

ANNA TROJANOWSKA

Dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka, dyplomowana trenerka personalna. To z Anią konsultujemy kwestie doboru makro i mikro elementów w naszych produktach, by były idealnie zbilansowane i dobrane, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Nazwała swoją markę Anatomia Diety, bo jej specjalnością są plany żywieniowe tak indywidualne, jak anatomia ciała każdego z nas. W swojej pracy opiera się na aktualnej i rzetelnej wiedzy naukowej. Promuje podejście holistyczne - bo zdrowy styl życia to nie tylko idealna dieta, ale także równowaga w życiu. Tak jak my, Ania wierzy w moc odżywczą jedzenia i traktuje zadbanie o swoją dietę, jako wyraz miłości do samego siebie.


Wysyłamy iskierkę radości! 

Mery, Wera, Maciek, Kama, Piotr, Michał

Koszyk

W koszyku ciemno. Wrzuć trochę światła!

Odpal swoje pierwsze zakupy!

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj