Zestaw trzech octów
towar niedostępny





Opis
Mnożymy liczbę beczek w naszej kuchni, by stworzyć sezonowe, żywe octy, które kiedyś służyły za najlepszy polski antybiotyk. Dlaczego żywe? Ponieważ nie przerywamy świętego procesu fermentacji i nie filtrujemy naszego octu. Dzięki temu nawet po przelaniu go do butelki - dalej pracuje jak szalony!
Natura wie, co dla nas jest dobre, a korzyści płynące z włączenia do diety octów są coraz częściej doceniane.
7 korzyści z regularnego stosowania octów
1. Obniża poziom cukru we krwi i wspomaga leczenie cukrzycy.
2. Zabija bakterie i grzyby.
3. Wspomaga odchudzanie i daje uczucie sytości.
4. Obniża poziom cholesterolu i wspiera pracę serca.
5. Jest naturalnym probiotykiem.
6. Zwalcza wolne rodniki – przyczynę wielu chorób.
7. Stosowany na skórę poprawia jej ukrwienie i reguluje pracę naczyń krwionośnych.
Dlaczego tak popularne stało się regularne stosowanie octów w Polsce i na świece? Ponieważ lepiej jest zapobiegać niż leczyć.
Do czego używać octu?
Do sosów, marynat, sałatek, szotów energetycznych, koktajlów
Jak spożywać ocet?
Możesz go dodawać do marynat i sosów. Podkreśli i wzmocni smak potraw. Możemy codziennie korzystać z właściwości prozdrowotnych dla organizmu, wypijając szklankę wody z 2 łyżkami octu na czczo, przed posiłkiem. Dla wybrednych - możecie dodać do tego soku z cytryny, miodu czy przypraw np. cynamonu.
Ocet na czczo / przed posiłkiem
1 szklanka wody , 1 łyżka ulubionego octu (każdy ocet ma inną barwę i smak w zależności od owoców)
Zestaw octów zawiera:
Ocet z rokitnika 300 ml
Ocet z ananasa 300 ml
Żywy, naturalny ocet z ananasa to probiotyczny produkt z dużą zawartością witaminy C. Delikatny, z wyczuwalną nutą ananasa i przypraw korzennych. Dobry nie tylko dla odporności i układu pokarmowego, ale także dla podkreślenia smaku Twoich potraw.
Ocet z jabłek kronselek 300ml
Do produkcji używamy soku oraz całych owoców, by zachować wszystkie wartości odżywcze jabłek kronselek, które zawierają najwięcej witaminy C spośród wszystkich znanych nam odmian jabłoni. Owoce po procesie fermentacji są bogate w błonnik i pektynę, wspomagające procesy trawienia. Nie można zapomnieć też o mnogości flawonoidów, które neutralizują wolne rodniki i wykazują działanie antynowotworowe.
Gazowanie octu.
Ocet to produkt, który cały czas pracuje. Gazowanie i pienienie to całkowicie naturalne zjawisko, które może występować i nie świadczy o zepsuciu produktu. To częste przy niepasteryzowanych i niefiltrowanych - dlatego nie wstrząsaj butelką przed otwarciem.
*Mogą zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agata
Piję Wasze octy codziennie. Fajnie, że macie tyle wersji, idealnie nadają się do gotowania.
Kamil
Odkąd wprowadziłem octy do codziennego stosowania to moje zdrowie znacznie się poprwawiło. Zazwyczaj robię sam, ale kiedy nie mam weny to zawsze biorę te od was.
Luda
Pyszny te octy!
Anna Mieńko
Najsmaczniejsze jakie piłam
Karmena
ten zestaw to strzał w 10 :) poleciłam Wasze octy koleżance i jest wniebowzięta właściwościami. Ocet jabłkowy wg niej najlepszy, natomiast ja zakochałam się w tym z głogu :)