Zestaw czterech kombucz
towar niedostępny





Opis
Czy zdarzają Ci się dni, kiedy nie masz na nic sił, energia całkiem opada, a do zrobienia mnóstwo rzeczy? Pijesz kawę, drugą, trzecią… i nic. Humor coraz gorszy, energii nadal brak, a umysł nie taki sprawny, jak potrzeba. Brzmi znajomo? Życie w biegu i stresie dopada czasem każdego. Nic dziwnego, że szukamy wszelkich możliwych sposobów na poradzenie sobie z codziennymi wyzwaniami.
My, jak zawsze zaglądamy do mądrości Matki Natury.
Poznaj przypisywane wartości, jakie płyną z picia kombuczy:
- działa antyoksydacyjnie. Pomaga w zwalczaniu wolnych rodników – przyczyny wielu chorób.
- poprawia odporność organizmu.
- usprawnia procesy trawienne – pijąc ją regularnie, pomożesz Twojemu organizmowi poradzić sobie z ciężkimi posiłkami
- obniża apetyt
- naturalnie pobudza - wypita zamiast kawy w zrównoważony sposób doda Ci energii na cały dzień pełen wyzwań
- w badaniach probówkowych wykazano, że kombucha pomogła zapobiegać wzrostowi i rozprzestrzenianiu się komórek nowotworowych.
Co to jest kombucza (kombucha)?
Kombucha Światła to delikatnie musujący napój stworzony przy pomocy naturalnej fermentacji. Z połączenia żywych kultur bakterii SCOBY oraz herbaty lub ziół powstaje żywa (niepasteryzowana) kombucza, która zawiera enzymy, naturalne probiotyki, antyoksydanty, witaminy oraz zdrowe kwasy organiczne. Ten w pełni wegański napój delikatnie Cię pobudzi, a jego probiotyczne właściwości korzystnie wpłyną na pracę układu pokarmowego i odpornościowego.
W zestawie znajdują się:
Kombucza pąki sosny i kwiaty bzu 300 ml
Pąki sosny i kwiaty bzu to duet idealny! Nadają wyjątkowego aromatu i leśnego smaku kombuchy. Niektórym przypomina znany tonic. Zarówno sosna jak i kwiat bzu mają silne właściwości przeciwutleniające, wykrztuśne i moczopędne, uzupełniają się w dostarczaniu witamin i minerałów.
Kombucza Cytryniec Chiński 300 ml
Cytryniec Chiński to roślina z rodziny cytryńcowatych, która oplata pnie drzew w dolinach rzek Dalekiego Wschodu. Czerwone, kuliste owoce nadają się do robienia nalewek, konfitur i win, a z suszonych liści najlepszy jest napar. Oprócz właściwości antyoksydacyjnych, wzmacniających i pobudzających uznawany jest także za naturalny afrodyzjak.
Kombucza Iwan czaj hibiskus 300 ml
Wiązówka kiprzyca to cudowna roślina znana w medycynie ludowej. Z jej fermentowanych liści powstaje Iwan czaj. Ten herbaciany napój, nie tylko ukoi nerwy, ale także poprawi wygląd skóry, a nawet pomoże przy bólach głowy. Dodatek suszonych liści Hibiskusa sprawił, że kombucza ta wzmocni odporność oraz pomoże w pozbyciu się nadmiaru wody z organizmu.
Kombucza prażony ryż 300 ml
Genmaicha to klasyczna japońska zielona herbata z dodatkiem prażonego brązowego ryżu i kukurydzy. Zwana także “popcorn tea” pieści podniebienia delikatnym smakiem i orzechowym aromatem. Delikatnie słodka, polecamy fanom niecodziennych smaków.
Schłodzona najlepiej gasi pragnienie!
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
20 kcal |
tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry* | 4,9 g |
białko | <0,5 g |
sól | 0 g |
*Ilość cukru może ulec zmianie w związku z zachodzącą w butelce naturalną fermentacją. **Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Warto wiedzieć
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz, czy "efekt szampana" przy odkręcaniu to naturalne zjawisko i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Najlepiej tuż po otrzymaniu kombuczy włóż ją na pół godziny do lodówki. Nie dość, że "uspokoi się", to jeszcze schłodzona smakuje najlepiej!
Produkt niepasteryzowany.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Może zawierać > 0,5% alkoholu. Może występować naturalny osad.
Baza wiedzy o kombuchyJak zacząć pić kombuczę?Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z kombuczą to warto na początku pić małe ilości. Polecamy zacząć od połowy szklanki. My pijemy od 1 do 3 butelek dziennie. Zawartość cukru w kombuchyPodczas procesu fermentacji prawie cały cukier zamienia się w kwasy organiczne, takie jak octowy, glukuronowy czy jabłkowy, dzięki którym kombucha jest pełna przeciwutleniaczy, witamin, enzymów i aminokwasów. Co oznacza żywa kombucha?Oznacza to, że jest niepasteryzowana. Proces fermentacji trwa cały czas. Dlatego by zachować najlepsze walory smakowe polecamy przechowywać ją w lodówce. Im dłużej poza nią, tym w smaku będzie bardziej octowa. Czy kombucha jest gazowana?Tak! To zdecydowanie jej zaleta. Gdy paczka z kombuczami do Ciebie dojedzie, wstaw je do lodówki aby "uspokoiły się" po podróży :) |
BAZA WIEDZY:
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Paula
Nie da się ukryć, że macie najlepszą kombuche na rynku. Mistrzostwo!
Ewa
Dzięki Wam poznałam co to w ogóle jest ta kombucza. Pyszna. Super, że wwreszcie zestaw dostępny
Ja
Znam kombuczę pd lat Hodowałam ją, ale nie nadążałam jej pić. Pozostawał ocet, ale też niewykorzystany. W końcu wyrzuciłam ,,matkę" i nie mam.Na targach eko.mogłam kupić, ale pani zażyczyła sobie 45zł za grzybek i nie wzięłam. Można kupić w necie jak ktoś chce
Marek
Ile kosztuje cytryniec chiński
Mirka
Jaka gwarancję do spożycia ma kombucza. Jaka pojemność mają te butelki
Magda
Ile tego należy pić dziennie?
Justyna
Świetne są te wasze kombucze
Oliwka
Zdecydowany plus za różnorodność smaków. No i te kombinacje ziół. SUper, że można poznać coś nowego
Darek
Czy dobrze się doczytałem, że powinno się pić jedną butelkę dziennie? Jeśli tak to trochę drogo to wychodzi.
ŚWIATŁO
Na wszystkie Państwa pytania dotyczące kombuczy odpowiadamy w naszej najnowszej rozmowie z dietetyczką Mileną Nosek. Zapraszamy do odcinka: https://www.instagram.com/tv/CdJST0lAWkc/?utm_source=ig_web_copy_link POZDRAWIAMY :)
światłolubna
życie mi uratowaliście tą kombuczą. nie dość, że lepiej się czuję psychicznie to i sił więcej do wszystkiego
Agnieszka
Długo miałam przerwę od komuchy i teraz wracam do jej picia z impetem! Dobrze ze są w zestawie, bo taniej ;p
Ewa
Bardzo smaczne, prawdziwe kombucze
Krzysztof Mroczek
Jak się tylko schłodzi i zaczeka aż przestaną buzować po podróży inpostem to ma się do czynienia z najlepszymi kombuczami, jakie tylko można kupić
Katarzyna Czyżyk
Najlepsze jakie kiedykolwiek piłam!
Kaśka Be.
Mega, najlepsza kombucza jaką piłam!
Iza S
Fajny zestaw na start - wrócę do sosny:)
Sylwia Pindor
Pąki sosny i kwiat bzu jak dla mnie smakują jak prosecco- może mylne uczucie, ale wyborne :) Reszta z zestawu czeka na swoją kolej.
Marcin
Piję kombuche już od wielu lat, ale tak dobrych jeszcze nigdy nie próbowałem. Każda ma w sobie coś wyjątkowego. Polecam każdemu koneserowi
Artur.O
Polecam ten zestaw na start !
Hanna
Wspaniały zestaw, dzięki któremu można poznać wszystkie smaki i zdecydować, które zostaną z nami na dłużej. Kupowałabym ją częściej, gdyby nie jej cena, ale ta opcja jest korzystniejsza i warto ją rozważyć. Najlepszy jest Iwan Czaj Hibiskus :)