Pasta z nerkowców Światło
towar niedostępny





Opis
Gładka pasta z nerkowców, delikatnie słodka i przyjemnie gęsta. Polecana do naleśników, owsianki, ciast, deserów i sosów. Źródło miedzi i magnezu. Bez dodatku cukru, bez oleju palmowego.
PSTRYK
- Dobre źródło błonnika pokarmowego i białka w Twojej diecie
- Dostarczą Ci witaminy z gr. B, E oraz minerały takie jak, potas, magnez i miedź
- Korzystnie wpłyną na kondycję Twojego serca
- Usprawnią Twoją pamięć i koncentrację
- Poprawią nastrój i obniżą stres
Z czym jeść masło z nerkowców?
Pasuje do kanapek lub grzanek, ciast i deserów, naleśników, owsianki i szejków jako źródło białka, jako sos do sałatek i prosto ze słoika jako słodka przekąska! Aksamitnie gładka pasta z nerkowców jest delikatnie słodka i przyjemnie gęsta. To przekąska nie tylko dla aktywnych. Zawartość białka sprawi, że głód już Was tak szybko nie dopadnie, błonnik pokarmowy poprawią pracę jelit a nienasycone kwasy tłuszczowe zadbają o ważne procesy w organizmie. Jednym słowem mówiąc, w tym słoiczku jest wszystko co nam do zdrowia i szczęścia potrzeba.
Rzucamy trochę światła!
Orzechy nerkowca są zwane "przekąską szczęśliwych"! Nie tylko dlatego, że smakują obłędnie, ale przede wszystkim dzięki zawartości magnezu. To on koi nerwy, rozluźnia mięśnie i wpływa na dobry nastrój. Magnez w połączeniu z miedzią, bogato występującą w nerkowcach, przyczyni się do poprawy funkcjonowania układu kostnego i pozwolą zachować zdrowy wygląd skóry i sprężystość włosów.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
560 kcal |
tłuszcze | 45,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 6,4 g |
węglowodany | 31,9 g |
w tym cukry | 4,89 g |
białko | 14,94 g |
sól | 2,38 g |
Składniki: prażone orzechy nerkowca, różowa sól kłodawska. *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów ziemnych, glutenu.
Alergeny: orzechy
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Kriss
Najlepsze masło orzechowe jakie kiedykolwiek jadłem. polecam
Artur.O
Moje nowe odkrycie !Dla koneserów.
Julian K.
Jak dla mnie nieco za słona, ale bardzo fajna. Produkt mniej uniwersalny niż masło orzechowe, tj. mam wrażenie że jest to bardziej specyficzny smak, ale też ma duży potencjał do wykorzystania w kuchni roślinnej.