Majonez roślinny z solą Kala Namak Światło 300g
towar niedostępny





Opis
Wegański majonez
Spełniamy Waszą prośbę i zgodnie z obietnicą prezentujemy DUŻY majonez :)
Roślinny? Tak. A do tego równie kremowy, co klasyczny majonez. Cóż tu dużo pisać. Ten gęsty sos jest produktem must have do wszelkiego rodzaju dań mięsnych, bezmięsnych czy przystawek. Klasyczny, gładki, o lekkiej konsystencji dopełni walory smakowe każdej potrawy. Ten wegański majonez uzależnił już niejednego smakosza. Uwielbiają go nie tylko weganie.
PSTRYK
- Nie zawiera cholesterolu
- Jest źródłem kwasów omega
- Pozytywnie wpływa na serce, nerki i układ krwionośny
- Może dobrze wpłynąć na kondycję skóry i oczu
Z czym jeść majonez wegański?
Szczególnie polecamy go do warzyw, serów, kanapek, do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten majonez pasuje do wszystkiego. Możesz również użyć go jako bazy do dressingów lub sosów.
Rzucamy trochę światła!
Szeroko stosowana w Azji Południowej, czarna sól Kala Namak w naszej kuchni znalazła miejsce jako zamiennik jajka w majonezie. Ta kamienna sól składa się przede wszystkim z chlorku sodu, niewielkiej ilości siarczanu sodu i siarczku żelaza, ale to dzięki siarkowodorowi wyczuwamy jajeczną nutę w tej przyprawie.
Jak zrobić wegański majonez?
Kluczem są odpowiednie proporcje. Wybieramy dobrej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia i odpowiedni napój sojowy (ważne, aby nie był dosładzany). Zaczynamy od zmiksowania mleka z wszystkimi przyprawami. Następnie przy pomocy silnego blendera ubijamy wegański majonez stopniowo dodając do mleka olej rzepakowy. Odpowiedni czas ubijania i proporcje składników sprawiają, że nasz majonez roślinny jest puszysty, pyszny i uzależniający (nawet zatwardziałych majonezożerców :)).
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
613 kcal |
tłuszcze | 67,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 0,36 g |
w tym cukry | 0,24 g |
białko | 1,03 g |
sól | 1,05 g |
Składniki: olej rzepakowy, mleko sojowe, musztarda dijon, ocet jabłkowy, sól kala namak. *Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, glutenu
Alergeny: gorczyca, soja
Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce w temperaturze poniżej 8 stopni. Należy spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od daty produkcji.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Artur.O
Mega polecam ! Sztos !
Anna
Majonez roślinny ma lekką, puszystą konsystencję, w smaku jest delikatny. Świetnie zastępuje tradycyjny majonez. U mnie na razie wylądował w sałatce:)
Monika
Bardzo smaczne
Justyna
Tak idealnego produktu w życiu nie jadłam. Po prostu "niebo w gębie". Uzależniłam się na maksa:) Dziękuję.