Kombucza pąki sosny kwiaty bzu Światło
towar niedostępny





Opis
Co to jest kombucza (kombucha)?
Kombucha Światła to delikatnie musujący napój stworzony przy pomocy naturalnej fermentacji. Z połączenia żywych kultur bakterii SCOBY oraz herbaty lub ziół powstaje żywa (niepasteryzowana) kombucza, która zawiera enzymy, naturalne probiotyki, antyoksydanty, witaminy oraz zdrowe kwasy organiczne. Ten w pełni wegański napój delikatnie Cię pobudzi, a jego probiotyczne właściwości korzystnie wpłyną na pracę układu pokarmowego i odpornościowego.
Kombucha z pąków sosny i kwiatów bzu
Z połączenia pąków sosny, kwiatów bzu i grzybka SCOBY stworzyliśmy zdrową, naturalnie pobudzającą i orzeźwiająco cierpką kombuczę o leśnym aromacie.
PSTRYK
- Wzmocni Twoją odporność i poprawi trawienie
- Wspiera układ oddechowy
- Dostarczy witamin C, niektóre z gr. B oraz sole mineralne
- Spowolni procesy starzenia i zmniejsza stres oksydacyjny
- Pomoże pozbyć się nadmiaru wody z organizmu
- Pąkom sosny przypisuje się działanie odprężające i relaksujące
Daj się pobudzić naturalnie!
Podczas procesu fermentacji prawie cały cukier zamienia się w kwasy organiczne, takie jak octowy, glukuronowy czy jabłkowy, dzięki którym kombucha jest pełna przeciwutleniaczy, witamin, enzymów i aminokwasów.
Rzucamy trochę światła!
Pąki sosny i kwiaty bzu to duet idealny! Nadają wyjątkowego aromatu i leśnego smaku kombuczy. Niektórym przypomina znany tonic. Zarówno sosna jak i kwiat bzu mają silne właściwości przeciwutleniające, wykrztuśne i moczopędne, uzupełniają się w dostarczaniu witamin i minerałów.
Schłodzona najlepiej gasi pragnienie!
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
20 kcal |
tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry* | 4,9 g |
białko | <0,5 g |
sól | 0 g |
Składniki: woda, nierafinowany cukier trzcinowy, pąki sosny, kwiaty bzu, kultury kombuczy.
*Ilość cukru może ulec zmianie w związku z zachodzącą w butelce naturalną fermentacją. **Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Warto wiedzieć
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz, czy "efekt szampana" przy odkręcaniu to naturalne zjawisko i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Najlepiej tuż po otrzymaniu kombuczy włóż ją na pół godziny do lodówki. Nie dość, że "uspokoi się", to jeszcze schłodzona smakuje najlepiej!
Produkt niepasteryzowany.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Może zawierać > 0,5% alkoholu. Może występować naturalny osad.
Baza wiedzy o kombuchyJak zacząć pić kombuczę?Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z kombuczą to warto na początku pić małe ilości. Polecamy zacząć od połowy szklanki. My pijemy od 1 do 3 butelek dziennie. Zawartość cukru w kombuchyPodczas procesu fermentacji prawie cały cukier zamienia się w kwasy organiczne, takie jak octowy, glukuronowy czy jabłkowy, dzięki którym kombucha jest pełna przeciwutleniaczy, witamin, enzymów i aminokwasów. Co oznacza żywa kombucha?Oznacza to, że jest niepasteryzowana. Proces fermentacji trwa cały czas. Dlatego by zachować najlepsze walory smakowe polecamy przechowywać ją w lodówce. Im dłużej poza nią, tym w smaku będzie bardziej octowa. Czy kombucha jest gazowana?Tak! To zdecydowanie jej zaleta. Gdy paczka z kombuczami do Ciebie dojedzie, wstaw je do lodówki aby "uspokoiły się" po podróży :) |
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Marcin K.
Pąki sosny i kwiat bzu ! kto to wymyśla ! co za połączenie, skąd inspiracja ? :) jest smaczna, wyjątkowy smak.
KombuchaLover
Faktycznie jak tonik. nie piłem nigdy takiej, smak rewelacja. Trzeba lubić wytrawne
Joanna Kowalska
To moje początki ..i od razu miłość od pierwszego smaku. Polecam każdemu niezdecydowanemu
ANETA Kamińska
Najserdeczniejsza kambucha jaką piłam
Agnieszka
Odkąd piję pół szklanki co rano to nie dość, że mam dużo więcej energii, to znacznie zmniejszył się mój wilczy apetyt :) Więcej ruchu, mniej podjadania i schudłam już 5 kg! Niesamowite.
Katarzyna Szymanek
Bardzo smaczna. Piję zawsze rano przed bieganiem. Super działa bo energii jest dużo więcej
Krzysztof Mroczek
No i to jest kombucza! Lepszej próżno szukać. Trzeba tylko pamiętac, żeby nie otwierać od razu po odebraniu przesyłki. Najlepiej schłodzić a potem cieszyć się jej zaj***stym smakiem!
Aisa
Smak i pianka trochę jakby owocowe piwo? Takie smakowe skojarzenia
Artur O
Bardzo ciekawy smak !polecam !
Hanna
Rzeczywiście w smaku przypomina nieco tonik. Pozostałe smaki bardziej mi pasują, ale tego też nie odmówię.
Anna
Swoją przygodę z piciem kombuczy zaczęłam właśnie od tej - pąki sosny i kwiaty bzu. Kombucza ma intrygujący smak, świetnie samkuje schłodzona. Gdy trochę postoi w temperaturze pokojowej i się ogrzeje, czuć lekką goryczkę. Będzie świetna na upalne dni.
Joanna Brzychcy
Dobra, wytrawna, mocno żywa, taka jak lubię ale spodziewałam się że będzie bardziej czuć pąki sosny i kwiat bzu.
Joanna
Dobra, wytrawna, mocno żywa, taka jak lubię ale spodziewałam się że będzie bardziej czuć pąki sosny i kwiat bzu.