FEsTA w solance Światło
towar niedostępny





Opis
Wegański ser z prostym składem.
Festa to roślinny "ser" stworzony z migdałów. Miękkie, o kremowej konsystencji kosteczki, zalane solanką nabierają charakterystycznego słonego posmaku. Dzięki feście, wszyscy miłośnicy kuchni greckiej będą mogli cieszyć się jej roślinnym wydaniem.
PSTRYK
- Zwiększa różnorodność bakterii jelitowych
- Wzmocni odporność Twojego organizmu
- Źródło dobrych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
- Dostarczy potasu, cynku, manganu i witaminy E
Z czym jeść Festę?
Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, jako bazę do sosów
Solanką, w której pływa FEsTA możesz "podlewać" potrawy duszone czy pieczone.
FEsTA jest produktem uniwersalnym. Możesz ją jeść prosto ze słoika, zapiec, rozsmarować na kanapce, a zalewę wykorzystać.
Rzucamy trochę światła!
Wegański substytut sera feta o kremowej konsystencji z lekko słonym posmakiem, który nadaje solanka. Głównym składnikiem FEsTY są migdały, które dostarczają porcję zdrowych tłuszczów, potasu, cynku, manganu i witaminy E. Dzięki procesowi fermentacji FEsTA reguluje pracę jelit i wspiera układ odpornościowy. Zrobiony z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy. Zawiera żywe kultury bakterii.
Wartości odżywcze w 100g odsączonego produktu:
wartość energetyczna |
245 kcal |
tłuszcze | 20,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 8 g |
w tym cukry | 1,77 g |
białko | 8,5 g |
sól | 1,75 g |
Składniki: migdały, napój migdałowy*, mleczko kokosowe**, woda, sól kłodawska, agar, żywe kultury bakterii, solanka: woda, sól kłodawska. *woda, migdał 3%, emulgator lecytyny ze słonecznika, sól morska. ** ekstrakt kokosowy 85%, woda. *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Alergeny: orzech
Należy spożyć w ciągu 3 tygodni od daty produkcji. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Produkt fermentowany, bez sztucznych konserwantów, bez zagęstników czy emulgatorów.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agata
Świetna! Choć najbardziej lubię tę z chili to ta też jest super. Bardziej neutralna, idealna do świeżych sałatek. Solankę dodaję do sosów.
Ewa
Zdeklasowaliście konkurencję. Takiego smaku przy tak dobrym składzie nie osiągnął jeszcze nikt, doskonały produkt. Cena nie jest niska, ale jak dla mnie to warto
Kasieńka
Super skład i wspaniały smak! Razem z dzieciakami zajadamy się z wielką przyjemnością:)
ANETA KAMIŃSKA
Wspaniały smak
ANETA Kamińska
Idealny do sałatki
Klaudia Szymanek
Świetna! Ta jest super do sałatek, albo do posmarowania kanapki. Z chili moja ulubiona
Joanna
Wspaniałe ! zarówno do owsianki jak i prosto ze słoika. Delikatne i faktycznie odczuwam dobry, probiotyczny efekt :)
Aisa
Super do sałatki. Solanka również. Wszystko to podkręca odżywczą wartość sałatki, jej wygląd i smak
Artur.O
Jeden z moich faworytów !
Joanna Ewa
Mój faworyt do każdej sałatki - niezastąpiona. Delikatny i kremowy smak
Hanna
Miałam do niej dwa podejścia. Za pierwszym razem nie trafiła w moje serduszko, jednak coś mnie podkusiło, aby dać jej drugą szansę. I wtedy odkryłam ją w zapiekanych daniach! Jest stworzona do pizzy, focacci, tart i wytrawnych dań na ciepło. Obstawiam, że pierwsza partia była mało słona i to dlatego brak miłości od początku. W sumie nie obraziłabym się, gdyby ogólnie była bardziej słona, wtedy może bardziej przypominałaby prawdziwą fetę :) Nie traktuję festy jako jej odpowiednik, a jako zupełnie odrębny produkt. Wyraźnie czuć posmak migdałów. Daje się łatwo pokruszyć i rozsmarować.