FEsTA w oliwie z chili Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Reguluje pracę jelit
- Wzmocni odporność Twojego organizmu
- Źródło dobrych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
- Dostarczy potasu, cynku, manganu i witaminy E
Do czego polecamy?
Do sałatek, zapiekanek, kanapek, focaccii, a zalewa z oliwy i płatków chili urozmaici każdą potrawę.
TUTAJ znajdziecie przepis na wegańską focaccię z użyciem festy z chili.
Rzucamy trochę Światła!
Roślinny "ser" o kremowej konsystencji zalane oliwą. Dodatek płatków chili o czosnku dodaje przyjemnie ostrego posmaku. Głównym składnikiem są migdały, które dostarczają porcję zdrowych tłuszczów, potasu, cynku, manganu i witaminy E. Dzięki procesowi fermentacji Festa reguluje pracę jelit i wspiera układ odpornościowy. Zrobiony z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy.
Wartości odżywce na 100 g odsączonego produktu:
wartość energetyczna |
245 kcal |
tłuszcze | 20,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 8 g |
w tym cukry | 1,77 g |
białko | 8,5 g |
sól | 1,75 g |
Skład: migdały, napój migdałowy*, mleczko kokosowe**, woda, sól kłodawska, agar, żywe kultury bakterii, zalewa: olej rzepakowy, oliwa, płatki czosnku, płatki chili, płatki wędzonej papryki, sól kłodawska.
*woda, migdał 3%, emulgator lecytyny ze słonecznika, sól morska. ** ekstrakt kokosowy 85%, woda.
Alergeny: orzech
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Należy spożyć w ciągu 3 tygodni od daty produkcji. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez sztucznych konserwantów.
Katarzyna Z
Bałam się tego chili w zalewie. Ale przekonał mnie mix z papryką wędzoną i się nie zawiodłam ! świetne połączenie lekkiej ostrości, delikatnego sera i wędzarniczego posmaku. Mistrz !
Tomasz
To chyba najlepszy wegański ser jaki jadłem. Świetny skład, konsystencja, a wędzona papryka robi niezłą robotę!
Oliwka
ta festa maksymalnie uzależnia, dodatkowo nie muszę się obawiać, że pochłaniam jakąś chemię tak, jak w innych wegańskich serach. Jest mega pycha i ma świetny SKŁAD. Światło - robicie świetną robotę
Ola
Bardzo doceniam Waszą robotę. Składy Waszych produktów, smak, to że sami je robicie. Mam tylko nadzieję, że nie Wasza idea przetrwa
Agata
Ta jest NAJLEPSZA!
KASKA
Bardzo smaczna
ANETA Kamińska
Najlepszy weganski ser jaki kiedykolwiek jadłam