FEsTA w oliwie z chili Światło
towar niedostępny





Opis
Wegański ser z prostym składem.
FEsTA to roślinny "ser" stworzony z migdałów. Miękkie, o kremowej konsystencji kosteczki zalane oliwą. Dodatek płatków wędzonej papryki, chili i czosnku nadaje ostrości i podkreśla walory smakowe sera. Dzięki feście, wszyscy miłośnicy kuchni greckiej będą mogli cieszyć się jej roślinnym wydaniem.
PSTRYK
- Reguluje pracę jelit
- Wzmocni odporność Twojego organizmu
- Źródło dobrych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
- Dostarczy potasu, cynku, manganu i witaminy E
Z czym jeść Festę?
Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, focaccii, a zalewa urozmaici każdą potrawę.
Mieszanka oliwy i oleju rzepakowego, w której pływają kostki FEsTY idealnie nadaje się do smażenia. Oliwa z oliwek ma wysoki punkt dymienia (co zapobiega rozpadowi na tłuszcz i glicelor). Zawiera także substancje przeciwutleniające, dzięki którym przy smażeniu nie dojdzie do powstawania substancji szkodliwych. Badania z udziałem oleju rzepakowego przy smażeniu nie wykazały żadnych negatywnych zmian.
To wszystko sprawia, że FEsTA jest produktem uniwersalnym. Możesz ją zapiec, rozsmarować na kanapce a zalewę wykorzystać do smażenia.
TUTAJ znajdziecie przepis na wegańską focaccię z użyciem festy z chili.
Rzucamy trochę światła!
Wegański substytut sera feta o kremowej konsystencji z lekko słonym posmakiem, który nadaje solanka. Głównym składnikiem FEsTY są migdały, które dostarczają porcję zdrowych tłuszczów, potasu, cynku, manganu i witaminy E. Dzięki procesowi fermentacji FeSTA reguluje pracę jelit i wspiera układ odpornościowy. Zrobiony z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i zagęszczaczy. Zawiera żywe kultury bakterii.
Wartości odżywcze w 100g odsączonego produktu:
wartość energetyczna |
245 kcal |
tłuszcze | 20,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 8 g |
w tym cukry | 1,77 g |
białko | 8,5 g |
sól | 1,75 g |
Składniki: migdały, napój migdałowy*, mleczko kokosowe**, woda, sól kłodawska, agar, żywe kultury bakterii, zalewa: olej rzepakowy, oliwa, płatki czosnku, płatki chili, płatki wędzonej papryki, sól kłodawska.*woda, migdał 3%, emulgator lecytyny ze słonecznika, sól morska. ** ekstrakt kokosowy 85%, woda. *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Alergeny: orzech
Należy spożyć w ciągu 3 tygodni od daty produkcji. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Produkt fermentowany, bez sztucznych konserwantów, bez zagęstników czy emulgatorów.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Katarzyna Z
Bałam się tego chili w zalewie. Ale przekonał mnie mix z papryką wędzoną i się nie zawiodłam ! świetne połączenie lekkiej ostrości, delikatnego sera i wędzarniczego posmaku. Mistrz !
Tomasz
To chyba najlepszy wegański ser jaki jadłem. Świetny skład, konsystencja, a wędzona papryka robi niezłą robotę!
Oliwka
ta festa maksymalnie uzależnia, dodatkowo nie muszę się obawiać, że pochłaniam jakąś chemię tak, jak w innych wegańskich serach. Jest mega pycha i ma świetny SKŁAD. Światło - robicie świetną robotę
Ola
Bardzo doceniam Waszą robotę. Składy Waszych produktów, smak, to że sami je robicie. Mam tylko nadzieję, że nie Wasza idea przetrwa
Agata
Ta jest NAJLEPSZA!
KASKA
Bardzo smaczna
ANETA Kamińska
Najlepszy weganski ser jaki kiedykolwiek jadłam
Klaudia Szymanek
Moja ulubiona! Poza tym FEsTA wygrywa ze wszystkimi innymi serami. Taki smak przy tak dobrym składzie to już prawdziwe mistrzostwo
Ola
...otworzyłam przed chwilą słoik i...już nie ma! Nie da się opisać tego smaku, nie pamiętam kiedy jakiś produkt spożywczy zrobił na mnie takie wrażenie. I niech chili nie odstrasza osób wrażliwych na ostre smaki - moja córka która nie toleruje nic ostrego również się w nim zakochała! Idealny na grzance z dobrego chleba.
Artur O
Uwielbiam go ! zaraz zrobię kolejne zamówienie !
KasiaK
Idealny, najlepszy. Będę po niego wracać
Hanna
Mój faworyt, jeżeli chodzi o festę! Używam do prawie wszystkich dań na ciepło, a zalewę wykorzystuje do sałatek i smażenia. Zamawiam ją regularnie i wraz z wersją solankową jest stałym bywalcem w mojej lodówce.