FESTA w solance - roślinna alternatywa dla sera
towar niedostępny





Opis
Roślinna alternatywa dla sera - jedyna w Polsce z migdałów
Festa to pyszna alternatywa dla sera sałatkowo-kanapkowego. Wytwarzana jest z migdałów, tradycyjną metodą fermentacji. O jej wyjątkowości, oprócz smaku, stanowi skład. Jest to jedyny roślinny "ser" w sprzedaży w Polsce, którego głównym składnikiem są migdały, jedne z najwartościowszych dla człowieka nasion. Nasz szef kuchni, Piotr Ciemny, stworzył recepturę super zdrowego, wysokobiałkowego produktu, który jednocześnie zachwyca delikatnym smakiem i kremową konsystencją. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów.
Miękkie kostki "sera" zalane solanką nabierają charakterystycznego słonego posmaku, ale nie są aż tak słone jak tradycyjna feta. Dzięki Feście, wszyscy miłośnicy kuchni greckiej będą mogli cieszyć się jej roślinnym wydaniem.
PSTRYK
- Migdały pomagają budować zdrowe kości i zęby
- Wspierają zdrowie serca i odpowiednie ciśnienie krwi
- Odpowiednie dla cukrzyków - obniżają poziom cukru we krwi
- Fermentacja i migdały regulują pracę jelit
- Źródło zdrowych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
- Odpowiednie dla sportowców - mają dużo białka i argininy
Z czym jeść Festę?
Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, jako bazę do sosów.
Festa jest produktem uniwersalnym.
Możesz ją jeść na zimno prosto ze słoika, dodać do sałatek lub rozsmarować na kanapce.
Na ciepło możesz zapiec np. z warzywami korzennymi lub z dynią. Świetnie też smakuje ze smażonymi pomidorami i ziołami oraz sosami pomidorowymi. Miękkie kosteczki sera sprawdzą się jako ciekawy i zdrowy dodatek do zup kremów.
Rzucamy trochę światła!
Skąd wzięła się nasza Festa? Tęskniliśmy za grecką sałatką z pokruszoną fetą, za twarożkiem z ziołami na grzance, za kremową konsystencją sera. Ale żaden roślinny ser na rynku nie był wystarczająco zdrowy i odżywczy. Postanowiliśmy coś z tym zrobić, bo w kwestii jakości nie idziemy na kompromisy.
Szef naszej kuchni, Piotr Ciemny, stworzył z nami super zdrowy "ser" z migdałów nazywanych "królem orzechów". Jest tradycyjnie fermentowany. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów. Najlepszy skład, pyszny smak, samo zdrowie!
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agata
Świetna! Choć najbardziej lubię tę z chili to ta też jest super. Bardziej neutralna, idealna do świeżych sałatek. Solankę dodaję do sosów.
Ewa
Zdeklasowaliście konkurencję. Takiego smaku przy tak dobrym składzie nie osiągnął jeszcze nikt, doskonały produkt. Cena nie jest niska, ale jak dla mnie to warto
Kasieńka
Super skład i wspaniały smak! Razem z dzieciakami zajadamy się z wielką przyjemnością:)
ANETA KAMIŃSKA
Wspaniały smak
ANETA Kamińska
Idealny do sałatki
Klaudia Szymanek
Świetna! Ta jest super do sałatek, albo do posmarowania kanapki. Z chili moja ulubiona
Joanna
Wspaniałe ! zarówno do owsianki jak i prosto ze słoika. Delikatne i faktycznie odczuwam dobry, probiotyczny efekt :)
Aisa
Super do sałatki. Solanka również. Wszystko to podkręca odżywczą wartość sałatki, jej wygląd i smak
Artur.O
Jeden z moich faworytów !
Joanna Ewa
Mój faworyt do każdej sałatki - niezastąpiona. Delikatny i kremowy smak
Hanna
Miałam do niej dwa podejścia. Za pierwszym razem nie trafiła w moje serduszko, jednak coś mnie podkusiło, aby dać jej drugą szansę. I wtedy odkryłam ją w zapiekanych daniach! Jest stworzona do pizzy, focacci, tart i wytrawnych dań na ciepło. Obstawiam, że pierwsza partia była mało słona i to dlatego brak miłości od początku. W sumie nie obraziłabym się, gdyby ogólnie była bardziej słona, wtedy może bardziej przypominałaby prawdziwą fetę :) Nie traktuję festy jako jej odpowiednik, a jako zupełnie odrębny produkt. Wyraźnie czuć posmak migdałów. Daje się łatwo pokruszyć i rozsmarować.
Justyna
Prawie jak feta, ale w przepysznie zdrowej wersji :) połączona z twarogiem wędzonym, rzodkiewką, szczypiorkiem i Waszym majonezem stworzyła niebiańską pastę twarogowy na śniadanie. Po prostu palce lizać:)