FESTA w oliwie z ziołami - roślinna alternatywa dla sera
towar niedostępny





Opis
Roślinna alternatywa dla sera - jedyna w Polsce z migdałów
Festa to pyszna alternatywa dla sera sałatkowo-kanapkowego. Wytwarzana jest z migdałów, tradycyjną metodą fermentacji. O jej wyjątkowości, oprócz smaku, stanowi skład. Jest to jedyny roślinny "ser" w sprzedaży w Polsce, którego głównym składnikiem są migdały, jedne z najwartościowszych dla człowieka nasion. Nasz szef kuchni, Piotr Ciemny, stworzył recepturę super zdrowego, wysokobiałkowego produktu, który jednocześnie zachwyca delikatnym smakiem i kremową konsystencją. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów.
Miękkie kostki "sera" zalane oliwą z ziołami przywodzą na myśl kuchnię śródziemnomorską, ale nie są aż tak słone jak tradycyjna feta. Oliwa sama w sobie jest świetnym sosem do sałatek i dodatkiem do innych potraw. Dzięki Feście, wszyscy miłośnicy kuchni greckiej będą mogli cieszyć się jej roślinnym wydaniem.
PSTRYK
- Migdały pomagają budować zdrowe kości i zęby
- Wspierają zdrowie serca i odpowiednie ciśnienie krwi
- Odpowiednie dla cukrzyków - obniżają poziom cukru we krwi
- Fermentacja i migdały regulują pracę jelit
- Festa to źródło zdrowych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe)
- Odpowiednia dla sportowców - ma dużo białka i argininy
Z czym jeść Festę?
Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, focaccii, a zalewa urozmaici każdą potrawę.
Festa jest produktem uniwersalnym. Możesz ją jeść na zimno - prosto ze słoika, dodać do sałatek lub rozsmarować na kanapce.
Na ciepło możesz zapiec np. z warzywami korzennymi lub z dynią. Świetnie też smakuje ze smażonymi pomidorami i ziołami oraz sosami pomidorowymi. Miękkie kosteczki sera sprawdzą się jako ciekawy i zdrowy dodatek do zupy krem z pomidorów lub papryki.
Mieszanka oliwy i oleju rzepakowego, w której pływają kostki Festy idealnie nadaje się do smażenia. Oliwa z oliwek ma wysoki punkt dymienia (co zapobiega rozpadowi na tłuszcz i glicelor). Zawiera także substancje przeciwutleniające, dzięki którym przy smażeniu nie dojdzie do powstawania substancji szkodliwych. Badania z udziałem oleju rzepakowego przy smażeniu nie wykazały żadnych negatywnych zmian.
Rzucamy trochę światła!
Skąd wzięła się nasza Festa? Tęskniliśmy za grecką sałatką z pokruszoną fetą, za twarożkiem z ziołami na grzance, za kremową konsystencją sera. Ale żaden roślinny ser na rynku nie był wystarczająco zdrowy i odżywczy.
Szef naszej kuchni, Piotr Ciemny, stworzył z nami super zdrowy “ser” z migdałów nazywanych “królem orzechów”. Jest tradycyjnie fermentowany. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów. Najlepszy skład, pyszny smak, samo zdrowie!
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Grzesiek W.
Super smaczna alternatywa dla wegan! mogę nawet powiedzieć że smaczniejsze niż oryginał ! brawo.
Maja
Genialna! Festa wręcz rozpływa się w ustach, a zalewa ziołowa dodaje jej fantastycznego smaku. Mój Światłowy faworyt.
KASKA
Lepsza jest ta z chili, ale ta też spoko.
ANETA Kamińska
Wreszcie coś dla wegetarian
Ewa Wilga
moja ulubiona~!
Anna
Wspaniała, wyrazista, najlepsza! Razem z kimchi z ananasem to moje must have :)
Anastazja
Jak dla mnie lepsza niż tradycyjna feta. Przyjemnie rozpływa się w ustach, świetna solo, do sałatek, ale też na wierzch do kaszotto.
Asia
Bardzo smaczne i ładnie pokrojone w kostkę, co ozdabia sałatkę. Nawet tę oliwę z ziołami dodaję do sałatki tak wszystko dobre.
Artur.O
Bardzo wyraziste w smaku !
Sylwia
Zapiekana z pomidorami jest przepyszna. Nigdy wcześniej nie zjadałam "tradycyjnej"fety, jej smak mi nie odpowiadał. Festę kupiłam w ramach eksperymentu i tutaj jest miłe zaskoczenie
Julian K.
Mój ulubiony wegański ser - kiedyś próbowałem wegańskiej fety z jednej z popularnych wegańskich firm i nie smakowała mi; ta jest przepyszna, dobrze doprawiona, fajna w konsystencji - kultury bakterii robią jednak swoją robotę. Jadłem głównie rozsmarowaną na chlebie z pomidorami. Pozostałą oliwę można spokojnie użyć do kanapek. Warto zapłacić tą cenę. Próbowałem wszystkich trzech fet Światła i ta jest moim zdaniem najlepsza.
Justyna
Dzięki Waszej inspiracji na pyszną sałatkę z kimchi z burakiem i kapustą z dodatkiem fety z ziołami stworzyło się niesamowite połączenie smaków. Po prostu CUDO :)