FESTA w oliwie z płatkami wędzonej papryki - roślinna alternatywa dla sera
towar niedostępny





Opis
Roślinna alternatywa dla sera z migdałów "Festa" w oliwie z płatkami wędzonej papryki
Festa to pyszna alternatywa dla sera sałatkowo-kanapkowego. Wytwarzana jest z migdałów, tradycyjną metodą fermentacji. Oprócz wyjątkowego smaku, Festa może się poszczycić świetnym, prostym składem. Jest to jedyna roślinna alternatywa dla sera wyprodukowana w Polsce, której głównym składnikiem są migdały, jedne z najwartościowszych dla człowieka nasion. Nasz szef kuchni, Piotr Ciemny, stworzył recepturę super zdrowego, wysokobiałkowego produktu, który jednocześnie zachwyca delikatnym smakiem i kremową konsystencją. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów.
Miękkie kostki Festy zalane oliwą z płatkami wędzonej papryki i chilli nabierają charakterystycznego smaku podwędzanego sera. Mają niższy poziom słoności niż tradycyjna feta i mimo dodatku chilli mają łagodny smak.
PSTRYK
- Migdały pomagają budować zdrowe kości i zęby
- Wspierają zdrowie serca i odpowiednie ciśnienie krwi
- Odpowiednie dla cukrzyków - obniżają poziom cukru we krwi
- Fermentacja i migdały regulują pracę jelit
- Festa to źródło zdrowych tłuszczów (nienasycone kwasy tłuszczowe, NNKT)
- Odpowiednia dla sportowców - ma dużo białka i argininy
Z czym jeść Festę?
Polecamy do: sałatek, zapiekanek, kanapek, focaccii, a zalewa urozmaici każdą potrawę.
Festa jest produktem uniwersalnym. Możesz ją jeść na zimno - prosto ze słoika, dodać do sałatek lub rozsmarować na kanapce.
Na ciepło możesz zapiec np. z warzywami korzennymi lub z dynią. Świetnie też smakuje w sosach. Miękkie kosteczki sera mają smak wędzonej papryki, więc sprawdzą się w daniach, w których chcesz osiągnąć lekko dymny aromat.
Mieszanka oliwy i oleju rzepakowego, w której pływają kostki Festy idealnie nadaje się do smażenia. Oliwa z oliwek ma wysoki punkt dymienia. Zawiera także substancje przeciwutleniające, dzięki którym przy smażeniu nie dojdzie do powstawania substancji szkodliwych.
TUTAJ znajdziecie przepis na wegańską focaccię z użyciem Festy z płatkami wędzonej papryki.
Rzucamy trochę światła!
Skąd wzięła się nasza Festa? Tęskniliśmy za sałatką z marynowanych buraczków z kosteczkami fety, za twarożkiem na grzance, za kremową konsystencją sera. Ale żaden roślinny ser na rynku nie był wystarczająco zdrowy i odżywczy.
Szef naszej kuchni, Piotr Ciemny, stworzył z nami super zdrowy “ser” z migdałów nazywanych “królem orzechów”. Jest tradycyjnie fermentowany. Bez oleju kokosowego, soi, skrobi czy konserwantów. Najlepszy skład, pyszny smak, samo zdrowie!
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Katarzyna Z
Bałam się tego chili w zalewie. Ale przekonał mnie mix z papryką wędzoną i się nie zawiodłam ! świetne połączenie lekkiej ostrości, delikatnego sera i wędzarniczego posmaku. Mistrz !
Tomasz
To chyba najlepszy wegański ser jaki jadłem. Świetny skład, konsystencja, a wędzona papryka robi niezłą robotę!
Oliwka
ta festa maksymalnie uzależnia, dodatkowo nie muszę się obawiać, że pochłaniam jakąś chemię tak, jak w innych wegańskich serach. Jest mega pycha i ma świetny SKŁAD. Światło - robicie świetną robotę
Ola
Bardzo doceniam Waszą robotę. Składy Waszych produktów, smak, to że sami je robicie. Mam tylko nadzieję, że nie Wasza idea przetrwa
Agata
Ta jest NAJLEPSZA!
KASKA
Bardzo smaczna
ANETA Kamińska
Najlepszy weganski ser jaki kiedykolwiek jadłam
Klaudia Szymanek
Moja ulubiona! Poza tym FEsTA wygrywa ze wszystkimi innymi serami. Taki smak przy tak dobrym składzie to już prawdziwe mistrzostwo
Ola
...otworzyłam przed chwilą słoik i...już nie ma! Nie da się opisać tego smaku, nie pamiętam kiedy jakiś produkt spożywczy zrobił na mnie takie wrażenie. I niech chili nie odstrasza osób wrażliwych na ostre smaki - moja córka która nie toleruje nic ostrego również się w nim zakochała! Idealny na grzance z dobrego chleba.
Artur O
Uwielbiam go ! zaraz zrobię kolejne zamówienie !
KasiaK
Idealny, najlepszy. Będę po niego wracać
Hanna
Mój faworyt, jeżeli chodzi o festę! Używam do prawie wszystkich dań na ciepło, a zalewę wykorzystuje do sałatek i smażenia. Zamawiam ją regularnie i wraz z wersją solankową jest stałym bywalcem w mojej lodówce.