Boczniaki w zalewie Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Mają komplet witamin z grupy B, a także witaminę D
- Regularnie spożywane obniżają poziom cholesterolu i cukru
- Poprawiają odporność
- Chronią komórki przed starzeniem się
Do czego polecamy?
Na świąteczny (i nie tylko) stół zamiast "śledzika" :), do ryżu i dań z woka, na kanapkę z ulubionym smarowidłem, do sałatek.
Boczniaki to supergrzyby, które zawierają sporą ilość białka (przyswajalnego w aż 70 proc.).
Idealnie sprawdzą się nie tylko dla roślinożerców, ale także dla tych, którzy myślą o ograniczaniu produktów odzwierzęcych.
Rzucamy trochę światła!
Naukowcy stwierdzili, że boczniaki zawierają wysoką zawartość glukanów, które "pobudzają receptory komórek układu odpornościowego, aktywując m.in. limfocyty T, które z kolei wraz z innymi limfocytami niszczą komórki rakowe."
Wartości odżywcze na 100g odsączonego produktu:
wartość energetyczna |
117 kcal |
tłuszcze | 9,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
węglowodany | 6,7 g |
w tym cukry | 1,6 g |
białko | 2,45 g |
sól | 0,4 g |
Skład: *baza 150g, **zalewa 20ml
*boczniak ostrygowaty, cebula czerwona, olej rzepakowy, syrop z agawy, sól kłodawska, ziele angielskie, goździki, **ocet jabłkowy, olej rzepakowy, syrop klonowy, sos sojowy, kardamon zielony, ziele angielskie, goździki.
Alergeny: soja
*Może zawierać śladowe ilości sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Data przydatności to 6 miesięcy od wyprodukowania. Należy spożyć w ciągu 2 tygodni od otwarcia. Przechowywać w lodówce.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Kaśka
Ale to jest zajeb***e!!!!! :D. Zawsze lądują na stole podczas imprez i nawet zagorzali mięsożercy wylizują miseczki
Ela
Pycha!
Maja
Petarda, tego mi brakowało za śledzika ;)