Pasta orzechowa naturalna z solą kłodawską Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Orzeszki ziemne w diecie zmniejszają ryzyko incydentów sercowo- naczyniowych
- Są bogate w witaminy z gr. B, wit. E oraz minerały takie jak potas czy magnez
- Pozostawiają uczucie sytości na dłużej
- Dobre źródło białka i tłuszczów
Do czego polecamy?
Do kanapek, ciast, deserów, naleśników, owsianki, szejków i prosto ze słoika!
Przedstawiamy ulubieńca nie tylko sportowców.
Klasyczna pasta orzechowa, stworzona oczywiście z klasycznych orzechów ziemnych, zawierają najwięcej białka spośród innych orzechów bo aż 25,8 g/100 g. A zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe i witamina B3 zapobiegają chorobom serca i koją nerwy.
Rzucamy trochę światła!
Orzechy arachidowe swe naturalne bogactwo białka zawdzięczają pochodzeniu; wywodzą się z rodziny bobowatych. Orzacha podziemna - bo tak się oryginalnie nazywa, to nic innego jak jadalne nasiona roślin strączkowych, dlatego też są uznawane za pokarmowe zamienniki mięsa i jaj. Niech Was nie martwi dodatek soli - wybraliśmy najlepszy rodzaj, a w słoiczku jest jedynie 1g.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
567 kcal |
tłuszcze | 49 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 7 g |
węglowodany | 16 g |
w tym cukry | 4 g |
białko | 26 g |
sól | 1 g |
Skład: orzech ziemny, sól kłodawska
Alergeny: orzech ziemny
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, glutenu.
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Ewa
Najlepsze masło orzechowe jakie jadłam. Dodatek soli w punkt.