Pasta orzechowa naturalna z solą kłodawską Światło
towar niedostępny





Opis
Pasta orzechowa z solą kłodawską
Klasyczna pasta orzechowa, stworzona oczywiście z klasycznych orzechów ziemnych, które zawierają najwięcej białka spośród innych orzechów bo aż 25,8 g/100 g. A zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe i witamina B3 zapobiegają chorobom serca i koją nerwy.
PSTRYK
- Orzeszki ziemne w diecie zmniejszają ryzyko incydentów sercowo-naczyniowych
- Są bogate w witamin z grupy B, wit. E oraz minerały takie jak potas czy magnez
- Pozostawiają uczucie sytości na dłużej
- Dobre źródło białka i tłuszczów
Z czym jeść masło orzechowe?
Idealnie pasuje do kanapek, ciast, deserów, naleśników, owsianki, szejków, sosów azjatyckich i prosto ze słoika.
Przedstawiamy ulubieńca nie tylko sportowców.
Klasyczna pasta orzechowa, stworzona oczywiście z klasycznych orzechów ziemnych, które zawierają najwięcej białka spośród innych orzechów bo aż 25,8 g/100 g. A zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe i witamina B3 zapobiegają chorobom serca i koją nerwy.
Rzucamy trochę światła!
Orzechy arachidowe swe naturalne bogactwo białka zawdzięczają pochodzeniu; wywodzą się z rodziny bobowatych. Orzacha podziemna - bo tak się oryginalnie nazywa, to nic innego jak jadalne nasiona roślin strączkowych, dlatego też są uznawane za pokarmowe zamienniki mięsa i jaj. Niech Was nie martwi dodatek soli - wybraliśmy najlepszy rodzaj.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
567 kcal |
tłuszcze | 49 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 7 g |
węglowodany | 16 g |
w tym cukry | 4 g |
białko | 26 g |
sól | 1 g |
Składniki: orzech ziemny, sól kłodawska.*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, glutenu.
Alergeny: orzech ziemny
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Ewa
Najlepsze masło orzechowe jakie jadłam. Dodatek soli w punkt.
Aisa
Pyszne,delikatne.
Hanna
Najlepsza pasta z orzechów, na jaką do tej pory trafiłam. Super konsystencja, idealnie nadaje się do podjadania ze słoika - miałam zamiar wykorzystać do ciastek, ale nie mógł jakoś doczekać :)
Klaudia P
Pasta jest przepyszna! Na początku trochę mnie nie przekonywała sól, ale okazała się uzależniająca!