Pasta migdałowa z wanilią i cynamonem Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Doskonałe źródło błonnika pokarmowego i białka
- Dostarcza witaminy z gr. B, E oraz minerały takie jak, potas czy magnez
- Zmniejsza ryzyko chorób serca
- Może zmniejszać stężenie cholesterolu całkowitego we krwi
Do czego polecamy?
Do kanapek, ciast, deserów, naleśników, owsianki, szejków i prosto ze słoika jako słodka przekąska!
Słodkie fantazje szefa kuchni nie mają końca! Za to mają satysfakcjonujący efekt. A co najważniejsze pieszczą nasze ciało i duszę.
Migdałowa pasta z waniliową nutą, wykończona lekko piekącym i aromatycznym cynamonem to spełnienie marzeń nie tylko łasuchów. Zawartość białka sprawi, że głód już Was tak szybko nie dopadnie a błonnik pokarmowy zadba o sprawną pracę jelit. Bez dodatku cukru.
Rzucamy trochę światła!
Garść migdałów dostarcza nam 37% dziennego zapotrzebowania w wit. E oraz 20% zapotrzebowania w magnez, a w tym słoiczku jest ich sześć! Nie czekajcie tylko bierzcie zdrowie garściami.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
607 kcal |
tłuszcze | 50 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 6 g |
białko | 23,2 g |
sól | 0,97 g |
Skład: migdał, ekstrakt z wanilii, cynamon, sól.
Alergeny: orzechy
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Anastazja
Pasta idealna - do owsianki, do naleśników, do ciasta, na kanapkę czy na łyżkę do wylizania. Zadziwiające, że przy tak dobrym składzie, można uzyskać coś tak smacznego. Jak ciasteczka w formie pasty! Już chyba wszystkim znajomym pokazałam tę pastę, a w mojej kuchni zdecydowanie ma już swoje stałe miejsce :)