Pasta migdałowa z wanilią i cynamonem Światło
towar niedostępny





Opis
Pasta migdałowa z wanilią i cynamonem
Migdałowa pasta z waniliową nutą wykończona aromatycznym cynamonem. Idealny dodatek do naleśników, gofrów, owsianki i ciast. Dobre źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika i cynku. Bez dodatku cukru, bez dodatku oleju palmowego.
PSTRYK
- Doskonałe źródło błonnika pokarmowego i białka
- Dostarcza witaminy z gr. B, E oraz minerały takie jak, potas czy magnez
- Zmniejsza ryzyko chorób serca
- Może zmniejszać stężenie cholesterolu całkowitego we krwi
Z czym jeść masło migdałowe?
Idealnie pasuje do kanapek, ciast, deserów, naleśników, owsianki, szejków i prosto ze słoika jako słodka przekąska!
Jak zrobić masło migdałowe?
Każdy słoiczek to 100% prażonych (niesolonych) w naszym piecu migdałów. Sekret tkwi w proporcji ekstraktu z naturalnej wanilii i cynamonu cejlońskiego. To wszystko powoli i dokładnie miksuje się na gładką i lejącą się masę. Tak powstaje Wasza ulubiona pasta z migdałów.
Migdałowa pasta z prawdziwą wanilią i aromatycznym cynamonem to spełnienie marzeń nie tylko łasuchów. Zawartość białka sprawi, że głód już Was tak szybko nie dopadnie a błonnik pokarmowy zadba o sprawną pracę jelit. Bez dodatku cukru.
Rzucamy trochę światła! Dlaczego migdały są takie zdrowe?
Garść migdałów dostarcza nam 37% dziennego zapotrzebowania w wit. E oraz 20% zapotrzebowania w magnez. Nie czekajcie tylko bierzcie zdrowie garściami.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
607 kcal |
tłuszcze | 50 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 6 g |
białko | 23,2 g |
sól | 0,97 g |
Składniki: migdał, ekstrakt z wanilii, cynamon, sól.*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Alergeny: orzechy
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Anastazja
Pasta idealna - do owsianki, do naleśników, do ciasta, na kanapkę czy na łyżkę do wylizania. Zadziwiające, że przy tak dobrym składzie, można uzyskać coś tak smacznego. Jak ciasteczka w formie pasty! Już chyba wszystkim znajomym pokazałam tę pastę, a w mojej kuchni zdecydowanie ma już swoje stałe miejsce :)
Julian K.
Bardzo smaczna! Lekko słodkawa, czuć uprażenie migdałów i przyprawy w dobrych proporcjach
Artur.O
Rewelacja !
Artur.O
Rewelacja !
Artur.O
Rewelacja !
Magdalena
Przepyszna! Naleśnik, banan i ta pasta to może ulubione połączenie.