Pasta migdałowa z wanilią i cynamonem Światło
towar niedostępny





Opis
Pasta migdałowa z wanilią i cynamonem
Migdałowa pasta z waniliową nutą wykończona aromatycznym cynamonem. Idealny dodatek do naleśników, gofrów, owsianki i ciast. Dobre źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika i cynku. Bez dodatku cukru, bez dodatku oleju palmowego.
PSTRYK
- Doskonałe źródło błonnika pokarmowego i białka
- Dostarcza witaminy z gr. B, E oraz minerały takie jak, potas czy magnez
- Zmniejsza ryzyko chorób serca
- Może zmniejszać stężenie cholesterolu całkowitego we krwi
Z czym jeść masło migdałowe?
Idealnie pasuje do kanapek, ciast, deserów, naleśników, owsianki, szejków i prosto ze słoika jako słodka przekąska!
Jak zrobić masło migdałowe?
Każdy słoiczek to 100% prażonych (niesolonych) w naszym piecu migdałów. Sekret tkwi w proporcji ekstraktu z naturalnej wanilii i cynamonu cejlońskiego. To wszystko powoli i dokładnie miksuje się na gładką i lejącą się masę. Tak powstaje Wasza ulubiona pasta z migdałów.
Migdałowa pasta z prawdziwą wanilią i cejlońskim cynamonem to spełnienie marzeń nie tylko łasuchów. Zawartość białka sprawi, że głód już Was tak szybko nie dopadnie a błonnik pokarmowy zadba o sprawną pracę jelit. Bez dodatku cukru.
Rzucamy trochę światła! Dlaczego migdały są takie zdrowe?
Garść migdałów dostarcza nam 37% dziennego zapotrzebowania w wit. E oraz 20% zapotrzebowania w magnez. Nie czekajcie tylko bierzcie zdrowie garściami.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
607 kcal |
tłuszcze | 50 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 6 g |
białko | 23,2 g |
sól | 0,97 g |
Składniki: migdał, ekstrakt z wanilii, cynamon, sól.*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Alergeny: orzechy
Produkty niepasteryzowany, nie zawiera konserwantów.
Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Daria
Bardzo smaczna i gładka pasta. Nie za słodka, delikatnie cynamonowa, polecam:)
Peanutbutterlover
Znam chyba wszystkie masła orzechowe dostępne na rynku, ale to przebija wszystko! Genialne do pałaszowania
Hanna
Idealna do podjadania ze słoika dla osób, które za słodyczami nie przepadają, choć pewnie sprawdzi się też do ciast i deserów - moja skończyła się szybciej niż wpadłam na pomysł dodania jej do naleśników :D Jak dla mnie jest dość mocno cynamonowa, jednak wygrywa tu delikatność migdałów. Świetna konsystencja.
Kamil
Razem z kokofirem to jakaś petarda. Jesteście niebezpieczni bo te produtky są uzależniające :D
Paula
Zjadłam już chyba jakieś 30 słoików :D i ciągle mało!
Ela
Pyszna alternatywa dla innych maseł orzechowych
Kasieńka
Zdecydowanie najlepsze masełko orzechowe jakie jadłam w życiu!
ANETA Kamińska
Generalnie masło! Mniam
Izabela
Cudowna!
Klaudia Szymanek
Zdecydowanie jestem tą osobą, która uwielbia masło orzechowe i przyznam szczerze, że nie spodziewałam się, że to właśnie migdał podbije moje serce ikubki smakowe. Pycha
Joanna Ewa
Moja ukochana pasta orzechowa. Idealnie kremowa, czuć wszystkie składniki.
Zuzia
Przepyszna! Wszystkie składniki super się komponują, idealne proporcje smaków. Świetnie sprawdza się do owsianki albo na nagłą chęć na słodkie ;)
Artur.O
Niebezpiecznie dobra !
Justyna
Idealna do owsianki, świetnie podkręcając jej smak :) A jeśli masz ochotę na coś słodkiego, łyżeczka dziennie idealnie zaspokoi tą chęć. Pytanie, czy można przestać tylko
Justyna
Idealna do owsianki, cudownie podkręcając jej smak :) A jeśli masz ochotę na coś słodkiego to łyżeczka dziennie zaspokoi tą potrzebę. Pytanie tylko czy będziesz mógł poprzestać na 1 łyżeczce;)