Żywy ocet z rokitnika Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Poprawia odporność organizmu
- Zwalcza bakterie i grzyby
- Wpływa korzystnie na układ trawienny
- Chroni wątrobę przed toksycznymi substancjami
- Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne
- Źródło witaminy C
Do czego polecamy?
Można dodawać do sosów, marynat, sałatek, do picia na czczo.
Możemy codziennie korzystać z właściwości prozdrowotnych dla organizmu, wypijając szklankę wody z 2 łyżkami octu na czczo, przed posiłkiem.
Rzucamy trochę Światła!
Cała sztuka tkwi w długim procesie dojrzewania. Do naszej receptury dodaliśmy owoce sezonowego rokitnika, ponieważ jest rośliną o odżywczych właściwościach i nadaje niepowtarzalny lekko kwaśny smak.
Ze znanych nam owoców, warzyw i roślin rokitnik (zaraz po dzikiej róży) to największa bomba witaminy C - odpowiednik aż 21 cytryn!
Ma aż 190 substancji bioaktywnych - przeciwutleniaczy, aminokwasów, witamin A, D, E, K, P oraz tych z grupy B, zdrowych tłuszczów omega i mikroelementów m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem.
Domowy probiotyk
Mnożymy liczbę beczek w naszej kuchni, by stworzyć sezonowe, żywe octy, które kiedyś służyły za najlepszy polski antybiotyk. Dlaczego żywe? Ponieważ nie przerywamy świętego procesu fermentacji i nie filtrujemy naszego octu. Dzięki temu nawet po przelaniu go do butelki - dalej pracuje jak szalony!
Skład: woda, owoce rokitnika i... czas.
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 12 miesięcy od daty produkcji.
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Może występować naturalny osad.
Małgorzata
Ocet ma bardzo ciekawy, nietypowy smak i mimo tego zdecydowanie sprawdza się w wielu różnych przepisach. Coś jak ocet jabłkowy, ale nie do końca ;) Polecam dla osób, które lubią eksperymentować z podstawowymi smakami.