Żywy ocet jabłkowy z kronselek Światło
towar niedostępny





Opis
Żywy, naturalny ocet z jabłek kronselek to probiotyczny produkt z dużą zawartością błonnika. Dobry nie tylko dla odporności i układu pokarmowego, ale także dla podkreślenia smaku Twoich potraw.
PSTRYK
- Wzmacnia odporność organizmu
- Zwalcza bakterie i grzyby
- Wpływa korzystnie na układ trawienny
- Wykazuje silne działanie antyoksydacyjne
Do czego używać octu?
Do sosów, marynat, sałatek, szotów energetycznych, koktajlów
Jak spożywać ocet?
Możesz go dodawać do marynat i sosów. Podkreśli i wzmocni smak potraw. Możemy codziennie korzystać z właściwości prozdrowotnych dla organizmu, wypijając szklankę wody z 1 łyżką octu na czczo, przed posiłkiem. Dla wybrednych - możecie dodać do tego soku z cytryny, miodu czy przypraw np. cynamonu.
Ocet na czczo / przed posiłkiem
1 szklanka wody, 1 łyżka ulubionego octu (każdy ocet ma inną barwę i smak w zależności od owoców)
Szot korzenny z octem jabłkowym
10 ml wody, 10 ml soku z cytryny, 1 łyżka octu, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonych goździków
Gazowanie octu.
Ocet to produkt, który cały czas pracuje. Gazowanie i pienienie to całkowicie naturalne zjawisko, które może występować i nie świadczy o zepsuciu produktu. To częste przy niepasteryzowanych i niefiltrowanych - dlatego nie wstrząsaj butelką przed otwarciem.
Rzucamy trochę światła!
Do produkcji używamy soku oraz całych owoców, by zachować wszystkie wartości odżywcze jabłek kronselek, które zawierają najwięcej witaminy C spośród wszystkich znanych nam odmian jabłoni. Owoce po procesie fermentacji są bogate w błonnik i pektynę, wspomagające procesy trawienia. Nie można zapomnieć też o mnogości flawonoidów, które neutralizują wolne rodniki i wykazują działanie antynowotworowe.
DAWNY POLSKI ANTYBIOTYK
Mnożymy liczbę beczek w naszej kuchni, by stworzyć sezonowe, żywe octy, które kiedyś służyły za najlepszy polski antybiotyk. Dlaczego żywe? Ponieważ nie przerywamy świętego procesu fermentacji i nie filtrujemy naszego octu. Dzięki temu nawet po przelaniu go do butelki - dalej pracuje jak szalony!
Cała sztuka tkwi właśnie w długim procesie dojrzewania. Do naszej receptury dodaliśmy sezonowe polskie jabłka z jabłoni Kronselki - bardzo chrupiące, aromatyczne i smaczne, a tym bardziej - szalenie zdrowe!
Składniki: jabłka kronselki, woda i... czas.*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 12 miesięcy od daty produkcji.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Może występować naturalny osad.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agata
Fantastyczny, delikatny.
Artur.O
Klasyka ! do codziennego stosowania !
Anna
Ocet ma łagodny smak, piję go w rozcieńczeniu z wodą i stosuję do sałatek.