Majonez roślinny z solą Kala Namak Światło
towar niedostępny





Opis
Roślinny? Tak. A do tego równie kremowy, co klasyczny majonez. Cóż tu dużo pisać. Ten gęsty sos jest produktem must have do wszelkiego rodzaju dań mięsnych, bezmięsnych czy przystawek. Klasyczny, gładki, o lekkiej konsystencji dopełni walory smakowe każdej potrawy.
PSTRYK!
- Nie zawiera cholesterolu
- Jest źródłem kwasów omega
- Pozytywnie wpływa na serce, nerki i układ krwionośny
- Poprawi kondycję skóry i oczu
Do czego polecamy?
Do warzyw, serów, kanapek do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten majonez pasuje do wszystkiego.
Roślinny? Tak! A do tego równie kremowy, co klasyczny majonez. Cóż tu dużo pisać. Ten gęsty sos jest produktem must have do wszelkiego rodzaju dań mięsnych, bezmięsnych czy przystawek. Klasyczny, gładki, o lekkiej konsystencji dopełni walory smakowe każdej potrawy.
Rzucamy trochę Światła!
Szeroko stosowana w Azji Południowej, czarna sól Kala Namak w naszej kuchni znalazła miejsce jako zamiennik jajka w majonezie. Ta kamienna sól składa się przede wszystkim z chlorku sodu, niewielkiej ilości siarczanu sodu i siarczku żelaza, ale to dzięki siarkowodorowi wyczuwamy jajeczną nutę w tej przyprawie.
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna |
613 kcal |
tłuszcze | 67,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 0,36 g |
w tym cukry | 0,24 g |
białko | 1,03 g |
sól | 1,05 g |
Skład: olej rzepakowy, mleko sojowe, musztarda dijon, sól kala namak.
Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu.
Alergeny: gorczyca, soja
*Może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce w temperaturze poniżej 8 stopni. Należy spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od daty produkcji.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Wera
Ten majonez smakuje jak .. majonez! z prawdziwego zdarzenia. Wart swojej ceny ;)
Wiola P.
Majonez nie zawsze musi być z żółtek ! a to jest tego dowód :)
Angelika
Zdecydowany faworyt w porównaniu z innymi wegańskimi majonezami!
Maja
Najlepszy roślinny majonez jaki jadłam :)
Ela
Zdecydowanie najlepszy wegański majonez
Kasia
Fajnie, że robicie wege majonez. Jeszcze tak dobrego jak wasz nie jadlam
Kasieńka
Istna rewelacja!!!
Ewa
Chętnie spróbuję.
Vegannerd
Inne wegańskie majonezy nie mają podjazdu do tego. Drogi w cholerę, ale warty każdej złotówki :D
Paulina
Po prostu pyszny, teraz dzięki niemu nie brakuje mi już nic w wegańskich przepisach. Najlepszy jaki jadłam i skład rewelacja
ANETA Kamińska
Niepowtarzalny smak. Mój faworyt wśród majonezu
K.W.
Puszysty, uzależniający. Nie ma lepszego. Dobrze, że nie jest tańszy bo jadłabym go codziennie :D
Klaudia Szymanek
Właśnie skończyłam pierwszy słoik i wiem, że nie ostatni. NIE-BO!!!