Majonez roślinny z solą Kala Namak Światło
towar niedostępny





Opis
Wegański majonez
Roślinny? Tak. A do tego równie kremowy, co klasyczny majonez. Cóż tu dużo pisać. Ten gęsty sos jest produktem must have do wszelkiego rodzaju dań mięsnych, bezmięsnych czy przystawek. Klasyczny, gładki, o lekkiej konsystencji dopełni walory smakowe każdej potrawy. Ten wegański majonez uzależnił już niejednego smakosza. Uwielbiają go nie tylko weganie.
PSTRYK
- Nie zawiera cholesterolu
- Jest źródłem kwasów omega
- Pozytywnie wpływa na serce, nerki i układ krwionośny
- Może dobrze wpłynąć na kondycję skóry i oczu
Z czym jeść majonez wegański?
Szczególnie polecamy go do warzyw, serów, kanapek, do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten majonez pasuje do wszystkiego. Możesz również użyć go jako bazy do dressingów lub sosów.
Rzucamy trochę światła!
Szeroko stosowana w Azji Południowej, czarna sól Kala Namak w naszej kuchni znalazła miejsce jako zamiennik jajka w majonezie. Ta kamienna sól składa się przede wszystkim z chlorku sodu, niewielkiej ilości siarczanu sodu i siarczku żelaza, ale to dzięki siarkowodorowi wyczuwamy jajeczną nutę w tej przyprawie.
Jak zrobić wegański majonez?
Kluczem są odpowiednie proporcje. Wybieramy dobrej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia i odpowiedni napój sojowy (ważne, aby nie był dosładzany). Zaczynamy od zmiksowania mleka z wszystkimi przyprawami. Następnie przy pomocy silnego blendera ubijamy wegański majonez stopniowo dodając do mleka olej rzepakowy. Odpowiedni czas ubijania i proporcje składników sprawiają, że nasz majonez roślinny jest puszysty, pyszny i uzależniający (nawet zatwardziałych majonezożerców :)).
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
613 kcal |
tłuszcze | 67,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 4,5 g |
węglowodany | 0,36 g |
w tym cukry | 0,24 g |
białko | 1,03 g |
sól | 1,05 g |
Składniki: olej rzepakowy, mleko sojowe, musztarda dijon, ocet jabłkowy, sól kala namak. *Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu, glutenu
Alergeny: gorczyca, soja
Produkt niepasteryzowany. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce w temperaturze poniżej 8 stopni. Należy spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od daty produkcji.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Wera
Ten majonez smakuje jak .. majonez! z prawdziwego zdarzenia. Wart swojej ceny ;)
Wiola P.
Majonez nie zawsze musi być z żółtek ! a to jest tego dowód :)
Angelika
Zdecydowany faworyt w porównaniu z innymi wegańskimi majonezami!
Maja
Najlepszy roślinny majonez jaki jadłam :)
Ela
Zdecydowanie najlepszy wegański majonez
Kasia
Fajnie, że robicie wege majonez. Jeszcze tak dobrego jak wasz nie jadlam
Kasieńka
Istna rewelacja!!!
Ewa
Chętnie spróbuję.
Vegannerd
Inne wegańskie majonezy nie mają podjazdu do tego. Drogi w cholerę, ale warty każdej złotówki :D
Paulina
Po prostu pyszny, teraz dzięki niemu nie brakuje mi już nic w wegańskich przepisach. Najlepszy jaki jadłam i skład rewelacja
ANETA Kamińska
Niepowtarzalny smak. Mój faworyt wśród majonezu
K.W.
Puszysty, uzależniający. Nie ma lepszego. Dobrze, że nie jest tańszy bo jadłabym go codziennie :D
Klaudia Szymanek
Właśnie skończyłam pierwszy słoik i wiem, że nie ostatni. NIE-BO!!!
Aga
To najlepszy majonez jaki jadłam pycha!
Aisa
Majonezowy, super.
Artur.O
Mój faworyt!
Hanna
Niestety, dla mnie nie do przełknięcia. Baaaardzo szkoda, bo pokładałam w nim ogromne nadzieje. Oczami wyobraźni widziałam go koło frytek, ale za dużo soli kala namak :(