Możesz wyjadać palcami bez wyrzutów sumienia!
Wszyscy wiemy, że kombinacja cukru, modyfikowanych olejów roślinnych i przetworzonej czekolady jest daleka od zdrowego posiłku (szczególnie takiego, który należy podawać dzieciom!). Większość z tych olejów jest pozbawiona składników odżywczych, z racji przetwarzania ich w wysokiej temperaturze.
To oznacza, że sklepowy krem czekoladowy nie zawiera naturalnie występujących witaminy E czy niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3. Dlatego też długo szukaliśmy receptury, która jakością zadowoli i nas i Was. W efekcie Mateusz stworzył naturalną, lekko słoną, pastę czekoladowo-orzechową, do której używamy prawdziwej, 70% gorzkiej czekolady z brazylijskiego kakaowca i kawałków orzechów laskowych. Orzechy bierzemy tylko polskie!
Ziarna kakaowca są bogate w żelazo, wapń, magnez i fosfor, a także kofeinę i teobrominy, które dają niemałego kopa! Poza witaminami A i E, znajdziemy w nich również wiele przeciwutleniaczy.
Orzech laskowy natomiast ma od groma antyoksydacyjnej witaminy E oraz witamin z grupy B wspomagających nasz układ nerwowy. Nie znika w cieniu kakao, jeżeli chodzi o zawartość mikroelementów, ale to obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych robi z niego prawdziwą gwiazdę.
Idealna na dobre i na złe przebłyski dnia!
Skład: orzech laskowy, czekolada gorzka 70%, migdał, syrop klonowy, sól morska.
Alergeny: migdał, orzech laskowy.
Produkty należy spożyć w przeciągu 2 tygodni od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez glutenu. Bez sztucznych konserwantów. Bez oleju palmowego.