Fanom lekko korzennych aromatów zaświecą się oczy, a ślinka to już pewnie cieknie strumieniem. Właśnie dla takich reakcji szukamy najlepszych, klasycznych, ale z twistem receptur, które rozpalą Waszą miłość do zdrowego, świadomego jedzenia!
Specjalnie wzbogaciliśmy słodkość śliwki o lekką nutę wędzonego kardamonu indyjskiego, by wydobyć ten niepowtarzalny smak. Zakochasz się. Po prostu wpadniesz, jak wiesz co w wiesz co. :)
Zebrana w sezonie śliwka węgierka - królowa polskich śliwek - to bomba naturalnych przeciwutleniaczy i witaminy B6, które mają pozytywny wpływ na układ nerwowy i Twoje samopoczucie! Oprócz tego w śliwce królują witaminy C, A i E oraz polifenole, które wzmacniają działanie antyoksydacyjne. Zawarte w niej pektyny, wchodząc w związek z kwasami organicznymi, usuwają gromadzący się w komórkach tłuszcz i cholesterol.
Kardamon indyjski, kuzyn “spokojnego” kardamonu zielonego, rozgrzewa, a odważnym aromatem podbije niejedno serce. Suszony na otwartym ogniu, łączy miętowe i podnoszące na duchu nuty kojarzone z imbirem. Jest świetnym źródłem magnezu, manganu, potasu, wapnia i żelaza, naturalnych przeciwutleniaczy oraz olejków eterycznych.
Według nas idealna do nabiału, ale chętnie poznamy Twoje ulubione połączenie.
Uwielbiamy pary nie do “pary”! (Nie tylko w kontekście jedzenia!)
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 46 kcal | węglowodany 11.42g |
tłuszcze 0.28g | w tym cukry 9.92g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g | białko 0.7g |
sól 0g |
Skład: śliwka węgierka, kardamon czarny, pektyna.
Produkt pasteryzowany. Należy spożyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.