Nasza konfitura ze świeżych, soczystych, sycylijskich czerwonych pomarańczy wniesie trochę słońca na Twój stół - szczególnie w zimowym okresie! Mają intensywny, czerwono-bordowy miąższ, który jest niezwykle żywy zarówno pod względem koloru, jak i smaku. Rzadko zdarza się, że szalejemy zimą w kuchni z kolorami, więc możesz sobie wyobrazić, jak bardzo jesteśmy bardzo podekscytowani, tworząc tę konfiturę!
Do jej produkcji używamy pierwotnej odmiany marchwi - purpurowej - która ma 12- krotnie więcej antyoksydantów i 40% więcej beta-karotenu niż ta pomarańczowa. Krwistoczerwony cytrus jest też bogatym źródłem witamin A, B, B12 i P. Czerwone pomarańcze są niezwykle bogate w antocyjany, silne przeciwutleniacze, którym przypisuje się działanie przeciwnowotworowe.
Świąteczny krwistoczerwony cytrus może posłużyć jako dodatek do kanapek czy sałatek ze względu na jego gorzko-kwaśny smak.
Jedna czerwona pomarańcza pokrywa ponad 120% dziennego zapotrzebowania na witaminę C!
Skład: pomarańcza czerwona, marchew purpurowa, pektyna.
Bez cukru. Bez sztucznych konserwantów.