Kombucza Cytryniec Chiński Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Wzmocni Twoją odporność i poprawi trawienie
- Wspiera regenerację wątroby
- Dostarczy witamin z grupy B i wit. C oraz mikroelementy, takie jak: magnez, fosfor i cynk
- Korzystnie wpłynie na układ nerwowy; w medycynie chińskiej stosowany jako naturalny antydepresant
- Naturalnie pobudzi i pomoże zwiększyć wydolność organizmu
- Spowolni procesy starzenia i zmniejsza stres oksydacyjny
- Poprawia sprawność umysłową
Daj się pobudzić naturalnie.
Z połączenia Cytryńca Chińskiego i grzybka SCOBY stworzyliśmy zdrową, naturalnie pobudzającą, orzeźwiająco cierpką kombuczę.
Podczas procesu fermentacji prawie cały cukier zamienia się w kwasy organiczne, takie jak octowy, glukuronowy czy jabłkowy, dzięki którym kombucha jest pełna przeciwutleniaczy, witamin, enzymów i aminokwasów.
Rzucamy trochę światła!
Cytryniec Chiński to roślina z rodziny cytryńcowatych, która oplata pnie drzew w dolinach rzek Dalekiego Wschodu. Czerwone, kuliste owoce nadają się do robienia nalewek, konfitur i win, a z suszonych liści najlepszy jest napar. Oprócz właściwości antyoksydacyjnych, wzmacniających i pobudzających uznawany jest także za naturalny afrodyzjak.
Mówi się, że jest to roślina pięciu smaków, łączy w sobie gorzki, słodki, kwaśny, słony oraz cierpki a subtelnie miętowo - cytrynowy aromat tworzy ten napój ciekawym doznaniem.
Schłodzona najlepiej gasi pragnienie!
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
20 kcal |
tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry* | 4,9 g |
białko | <0,5 g |
sól | 0 g |
Skład: woda, nierafinowany cukier trzcinowy, hibiskus, wiązówka kiprzyca, kultury kombuczy.
*Ilość cukru może ulec zmianie w związku z zachodzącą w butelce naturalną fermentacją.
**Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
!WAŻNE!
Nasze kombucze to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz, czy "efekt szampana" przy odkręcaniu to naturalne zjawisko i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Najlepiej tuż po otrzymaniu kombuczy włóż ją na pół godziny do lodówki. Nie dość, że "uspokoi się", to jeszcze schłodzona smakuje najlepiej!
Produkt niepasteryzowany.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Może zawierać > 0,5% alkoholu. Może występować naturalny osad.
KombuchaLover
To najlepsza kombucza jaką piłem, a piłem niejedną!
Krzysiek N.
Sam nie jestem fanem fermentowanej herbaty, ale udało mi się kupić jedną na targach przy Mysiej. Była super smaczna, lekko kwaśna o aromacie korzenno - cytrynowym. Polecam !
Zofia
Świetna kambucha, delikatna i nie smakuje jak sklepowa. Wspaniały smak i nie wali octem :D Nawet mój chłopak który nie przepada powiedział żebym mu nalała. Także na pewno będę dalej kupować i próbować resztę!
Paula
Najlepsza. Dzięki niej długie godzinyt w pracy nie są już tak męczące.