Kokofir Światło
towar niedostępny





Opis
Wegański kefir
Ten roślinny kefir jest naturalnym probiotykiem. Stworzony na bazie mleczka kokosowego oraz żywych kultur bakterii. Cierpki i zarazem aksamitny w smaku jak prawdziwy kefir.
PSTRYK
- Wzmacnia układ odpornościowy dzięki kulturom bakterii
- Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
- Jest źródłem dobrych tłuszczów (zwłaszcza dla sportowców)
- Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
- Odpowiedni dla dzieci
Z czym jeść Kokofir?
Polecamy do: granoli lub płatków śniadaniowych, do deserów, lodów, sałaty lodowej, do chłodników i zup, do picia.
Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą. Prezentujemy delikatny, lekko cierpki z odrobiną słodyczy, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak.
Rzucamy trochę światła!
Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średniołańcuchowych (MCT) jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego trudniej o to by odłożyła się w zapasowej tkance tłuszczowej.
Kokofir odkąd pojawił się w naszej ofercie jest bestsellerem. Uwielbiają go weganie tęskniący za smakiem prawdziwego kefiru, ale także wszystkożercy za jego unikalny smak, który sprawdzi się w deserach i daniach wytrawnych. Jeszcze bardziej uwielbiają go osoby, które upodobały sobie ketogeniczny styl życia.
Sprawdź jak smakuje KOKOFIR!
Krótko mówiąc “wypijmy za zdrowie!”.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
185 kcal |
tłuszcze | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 17 g |
węglowodany | 2 g |
w tym cukry | 2 g |
białko | 1,6 g |
sól | 0,005 g |
Składniki: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.*(ekstrakt kokosowy, woda) *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Warto wiedzieć
Kokofir to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyje”. Jeżeli przy okręcaniu usłyszysz delikatne "syknięcie" lub wieczko lekko strzeli to bez obaw, jest to naturalne zjawisko i nie świadczy o uszkodzeniu produktu. Kokofir to produkt powstały z organicznego mleczka kokosowego, które w składzie ma wyłącznie ekstrakt z kokosa oraz wodę. Zjawiskiem normalnym jest rozwarstwienie się produktu na wodę i tłuszcz szczególnie w niskiej temperaturze. Przed spożyciem kokofiru należy go dokładnie wymieszać.
Produkt niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 2 tygodni od daty produkcji. Robimy go na bieżąco. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Wiola W.
Świetna alternatywa dla kefiru ! Świetny skład. Może lekki aromat kokosa przeszkadza ale ogólnie na plus, nawet do klasycznego gzika jako napój.
Ewa
Jezuuuu, jakie to jest pyszne. Odkąd odkryłam kokofir to zamawiam stale. Moje dzieci uwielbiają, ja uwielbiam, mąż uwielbia. Śniadanie bez kokofiru nie istnieje!!!!!!!!
Aleskandra
Zupełnie szczerze i bez złośliwości polecam przebadać ten produkt pod kątem zawartości tlenku etylenu, rakotwórczej substancji używanej w Azji do zamgławiania produktów sypkich. A już koniecznie jeśli to ekstrakt kokosowy z Wietnamu.
katia
Najlepszy Wasz produkt! W połączeniu z owsianką i Waszym złotym mlekiem robi robotę na śniadaniu :D
anonim
Nie sądziłam, że jeszcze poczuję ten smak prawdziwego kefiru. Wart swojej ceny, te wszystkie dostępne w sklepach to jakaś plastikowa porażka. Tylko KOKOFIR!
Artur.O
Smak warty przypomnienia i zainteresowania !
Joanna Ewa
Wspaniały produkt :) już żyłam w przekonaniu, że to koniec ery mojej konsumpcji nabiału, który uwielbiałam - zwłaszcza kefiru. Koleżanka podarowała mi kokofir i oszalałam. Nie mogłam uwierzyć, że jest on całkowicie roślinny. Smak idealny - lekko kwaskowaty, a przy tym kremowy i tylko lekko kokosowy. Od tamtej pory polecam każdemu :) Jedyne co mnie tylko zastanawia to pochodzenie samego mleka kokosowego, ponieważ niestety trafić teraz na takie bez tych wszystkich ulepszaczy nie jest łatwo, ale wierzę, że właściciel robi co może, żeby było jak najlepsze :)
Joanna
Uwielbiam! Nawet próbuję go rozmnożyć, bo zawsze mi mało. Będę wracać ;)
Anna
Kokofir, czyli kremowy kefir z lekkim posmakiem kokosa, fajnie smakuje sam, a jeśli mam ochotę na coś słodkiego, to dodaję do niego miód lub owoce.
Justyna
Cud, miód i malina:) Szejki tylko z kokofirem:) dzieciaki też szczęśliwe:)
Julian K.
Pyszny! Jako osobie uczulonej na mleko tęskniło mi się za kefirem. Gdyby nie cena to pewnie częściej bym kupował.