Kokofir Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Wzmacnia układ odpornościowy dzięki kulturom bakterii
- Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
- Jest źródłem dobrych tłuszczów (zwłaszcza dla sportowców)
- Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
- Odpowiedni dla dzieci
Do czego polecamy?
Do granoli lub płatków śniadaniowych, do deserów, lodów, sałaty lodowej, do chłodników i zup, do picia.
Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą.
Prezentujemy gęsty, lekko cierpki a zarazem delikatnie słodki, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak.
Rzucamy trochę światła!
Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średniołańcuchowych (MCT) jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego nie odkłada się w tkance tłuszczowej.
Jednym słowem mówiąc “wypijmy za zdrowie!”.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
185 kcal |
tłuszcze | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 17 g |
węglowodany | 2 g |
w tym cukry | 2 g |
białko | 1,6 g |
sól | 0,005 g |
Skład: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.
*(ekstrakt kokosowy 85%, woda)
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
!WAŻNE!
Kokofir to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyje”. Jeżeli przy okręcaniu usłyszysz delikatne "syknięcie" lub wieczko lekko strzeli to bez obaw, jest to naturalne zjawisko i nie świadczy o uszkodzeniu produktu.
Produkt niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 2 tygodni od daty produkcji. Robimy go na bieżąco. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.
Wiola W.
Świetna alternatywa dla kefiru ! Świetny skład. Może lekki aromat kokosa przeszkadza ale ogólnie na plus, nawet do klasycznego gzika jako napój.
Ewa
Jezuuuu, jakie to jest pyszne. Odkąd odkryłam kokofir to zamawiam stale. Moje dzieci uwielbiają, ja uwielbiam, mąż uwielbia. Śniadanie bez kokofiru nie istnieje!!!!!!!!
Aleskandra
Zupełnie szczerze i bez złośliwości polecam przebadać ten produkt pod kątem zawartości tlenku etylenu, rakotwórczej substancji używanej w Azji do zamgławiania produktów sypkich. A już koniecznie jeśli to ekstrakt kokosowy z Wietnamu.
katia
Najlepszy Wasz produkt! W połączeniu z owsianką i Waszym złotym mlekiem robi robotę na śniadaniu :D