Kokofir Światło
towar niedostępny





Opis
Wegański kefir
Ten roślinny kefir jest naturalnym probiotykiem. Stworzony na bazie mleczka kokosowego oraz żywych kultur bakterii. Cierpki i zarazem aksamitny w smaku jak prawdziwy kefir.
PSTRYK
- Wzmacnia układ odpornościowy dzięki kulturom bakterii
- Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
- Jest źródłem dobrych tłuszczów (zwłaszcza dla sportowców)
- Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
- Odpowiedni dla dzieci
Z czym jeść Kokofir?
Polecamy do: granoli lub płatków śniadaniowych, do deserów, lodów, sałaty lodowej, do chłodników i zup, do picia.
Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą. Prezentujemy delikatny, lekko cierpki z odrobiną słodyczy, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak.
Rzucamy trochę światła!
Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średniołańcuchowych (MCT) jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego trudniej o to by odłożyła się w zapasowej tkance tłuszczowej.
Kokofir odkąd pojawił się w naszej ofercie jest bestsellerem. Uwielbiają go weganie tęskniący za smakiem prawdziwego kefiru, ale także wszystkożercy za jego unikalny smak, który sprawdzi się w deserach i daniach wytrawnych. Jeszcze bardziej uwielbiają go osoby, które upodobały sobie ketogeniczny styl życia.
Sprawdź jak smakuje KOKOFIR!
Krótko mówiąc “wypijmy za zdrowie!”.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
185 kcal |
tłuszcze | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 17 g |
węglowodany | 2 g |
w tym cukry | 2 g |
białko | 1,6 g |
sól | 0,005 g |
Składniki: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.*(ekstrakt kokosowy, woda) *Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu.
Warto wiedzieć
Kokofir to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyje”. Jeżeli przy okręcaniu usłyszysz delikatne "syknięcie" lub wieczko lekko strzeli to bez obaw, jest to naturalne zjawisko i nie świadczy o uszkodzeniu produktu. Kokofir to produkt powstały z organicznego mleczka kokosowego, które w składzie ma wyłącznie ekstrakt z kokosa oraz wodę. Zjawiskiem normalnym jest rozwarstwienie się produktu na wodę i tłuszcz szczególnie w niskiej temperaturze. Przed spożyciem kokofiru należy go dokładnie wymieszać.
Produkt niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 2 tygodni od daty produkcji. Robimy go na bieżąco. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Agata
To najlepszy roślinny kefir jaki piłam!
Sylwia
Pycha! Zamówiłam kolejne słoiczki. Polecam!
Ewa
Jezuuuu, jakie to jest pyszne. Odkąd odkryłam kokofir to zamawiam stale. Moje dzieci uwielbiają, ja uwielbiam, mąż uwielbia. Śniadanie bez kokofiru nie istnieje!!!!!!!!
Wiktoria
Powiem krótko, ten kokofir to ODKRYCIE ROKU! Dziękuję Wam Światło za niego
Kamil
Ciekawy produkt, miałem opory przed wege zamiennikami, ale dziewczyna mnie namówiła i zwracam honor ;)
Kasia
Wart swojej ceny. Skład bije wszystkie inne tego typu produktys
Patrycja
Smak nie do podrobienia! ♥️♥️♥️♥️
Ela
Nie spodziewałam się, że wegański kefir może tak dobrze smakować
Kasieńka
Wspaniały! Idealny do granoli ❤️
ANETA Kamińska
Smak jakiego nigdy nie znałam!!! ❤️
Izabela
Przepyszny!
vegannerd
I to jest kefir, a nie jakieś plastikowe g*wno, które sprzedają w sklepach. 10 gwiazdek to za mało!!!!
.
kupuję go od was od samego początku. Nie jestem weganką, wręcz odrzuca mnie od tego słowa, ale kokofir zastąpił mi tradycyjny w 90%. BOSKI
Klaudia Szymanek
Rewelacja
Aisa
Wyborny, specyficznie pyszny a zarazem tradycyjny smak jaki się zna
Sylwia
Super zamiennik. Lubię większość produktów z kokosa i ten posmak na końcu jest fajnym bonusem do smaku kefiru :)
Karmena
Kokofir to moje odkrycie roku :) uwielbiam go. Genialny do płatków czy granoli, moje dzieciaki z kolei uwielbiają placki na kokofirze. polecam w 100%
Artur.O
Bardzo ciekawy smak!
Artur.O
Bardzo ciekawy smak !