Jalapeño to składnik jakich mało - bardzo charakterystyczny w swej ostrości. Dlatego postępujemy z nim bardzo delikatnie - dodajemy właśnie tyle, ile trzeba, żeby kalafior zapłonął z całą potęgą smaku. Dzięki temu nasz dwie aromatyczne siły: kalafior i jalapeño, rozpalają “parkiet”, tworząc razem oryginalny, niepowtarzalny duet. W dodatku probiotyczny!
Ostrość jalapeño, bogatego w witaminy A, C, K i te z grupy B, rozpala kapsaicyna, która wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwcukrzycowe i antynowotworowe.
Kalafior dzięki wysokiej ilości przeciwutleniaczy zaliczany jest do drużyny warzyw o najsilniejszym działaniu przeciwnowotworowym. Nauka też nie pójdzie w las, bo zawarta w nim cholina ułatwia przyswajanie i zapamiętywanie treści!
Po zużyciu kiszonki dobrze Ci zrobi wypicie pozostałego soku.
Na zdrowie!
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Skład: kalafior, jalapeño, czosnek, kwiaty kopru.
Produkt należy spożyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.