NATURALNY PROBIOTYK
Im młodsza, tym smaczniejsza! Wybierając najlepsze sztuki w sezonie, wytypowaliśmy do kiszenia właśnie młodszą siostrę dyni, czyli cukinię. Zgrillowana tu i ówdzie nadaje naszej kiszonce lekko wędzoną nutę, którą poczujesz już od pierwszego kęsa.
Cukinia jest bogata w witaminę A, C, K i te z grupy B, kwas foliowy i minerały, takie jak potas, magnez, sód, miedź, mangan czy wapń. Dodatkowo zawiera polifenole, które regulują wydzielanie hormonów tarczycy. Gratka dla cukrzyków i szukających “fit” wrażeń - cukinia może pochwalić się małą zawartością tłuszczu oraz niskim indeksem glikemicznym!
Po zużyciu kiszonki dobrze Ci zrobi wypicie pozostałego soku.
Na zdrowie!
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Skład: cukinia, woda, przyprawy, czosnek, chrzan, sól.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Produkt należy spożyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji.