Kimchi z burakiem i czerwoną kapustą Światło
towar niedostępny





Opis
Kimchi z burakiem i czerwoną kapustą
Kimchi z polskiej, młodej kapusty z dodatkiem buraka i czerwonej kapusty jest idealnym połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku. To produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyje”, dzięki czemu ma właściwości probiotyczne.
Co to jest kimchi?
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka, która składa się z fermentowanych warzyw. Najczęściej do produkcji tej kiszonki używa się kapusty pekińskiej. Jednak bazą do kimchi może być wiele innych warzyw czy nawet owoców. My postanowiliśmy wykorzystać polską białą kapustę i dodać do niej ulubione dodatki. Dzięki autorskiej recepturze naszych kucharzy, możesz cieszyć się niezwykłym smakiem tej kiszonki rodem z Azji w polskim stylu.
PSTRYK
- Wzmocni Twoją odporność
- Poprawi trawienie i wesprze metabolizm
- Pomaga oczyścić Twój organizm z substancji toksycznych
- Dostarczy Ci witamin A, C i tych z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza, a także błonnika
- Jest mało kaloryczne
- Ochroni Twój organizm przed stresem oksydacyjnym
- Dostarczy przeciwutleniaczy neutralizujących wolne rodniki
Z czym jeść kimchi?
Jako dodatek do obiadu, zup, gulaszów, na kanapkę, do placków ziemniaczanych, dań z woka, bowli, prosto ze słoika.
Dlaczego warto jeść kimchi?
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku. Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań na świecie. Ta kiszonka jest produktem pełnym witamin, żywych kultur bakterii, które pozytywnie wpłyną na pracę Twojego organizmu. Jest małokaloryczna więc idealnie uzupełni dobrze zbilansowaną dietę. Dodanie porcji kimchi do posiłku zwiększy jego sytość, a także pomoże w jego trawieniu. Odpowiednia ilość warzyw w codziennym jadłospisie pozwoli Ci na utrzymanie prawidłowej masy ciała. Kimchi to doskonałe urozmaicenie diety (szczególnie, jeżeli masz problem z dostarczeniem wystarczającej liczby owoców i warzyw). Włączenie do diety kiszonek i fermentacji wzmocni Twoją odporność na wirusy czy infekcje przez cały rok.
Rzucamy trochę światła!
Jesienne plony obfitują w dobrze nam znane i lubiane buraki! Korzystamy z okazji i dorzucamy to cenne warzywo do naszego kimchi. Dodaje nie tylko wartości odżywczych, takich jak wapń, potas, magnez, kobalt i żelazo, ale również podkręca smak i kolor całego kimchi.
Warto wiedzieć
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Klara
Chrupiące, odpowiednio przyprawione. Kimchi MISTRZ!
Elżbieta
Przepyszne! Trzeba się opanować żeby nie zjeść całego słoiczka na raz i zostawić coś na potem :)
Kate
Wszystkie Wasze kimchi lubię, ale to uwielbiam
Kimchilover
Czerwona kapusta robi robote. Nie spodziewałem się az tak dobrego kimchi
Shooni
Pierwszy raz jadłam kimchi. Zaskoczyło mnie jak bardzo kwaśne jest. To kimchi jest trochę pikantne, nie zjadłabym od razu ze słoika, ale zrobiłam kanapkę z puszystym serkiem śmietankowym i dało się zjeść. Poszukam więcej przepisów jak je wykorzystać w daniach.
Marta
Meeega! wyjadam prosto ze słoika jak nutelle :D aż mnie tak pali, że nie daje rady więcej gryźć :D
Malina
Kimchi z burakiem? wzięłam z ciekawości i powiem, że fajne :) a może tak kimchi z selera? dobrze Wam idzie
ANETA Kamińska
Uwielbiam podane na kanapce
Iwona
Bardzo ciekawe połączenie :) Smaczne!
Elżbieta
Bardzo smaczne, polecam
Anna
Nie lubię buraków, ale w tym zestawie smakują świetnie. :)
Justyna
Wyrazisty smak i super połączenie. Pasuje zarówno jako dodatek do drugiego dania, jak i w formie przekąski w postaci sałatki z fetą. Pycha:)