Kimchi z ananasem z polskiej białej kapusty Światło
towar niedostępny





Opis
Co to jest kimchi?
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka, która składa się z fermentowanych warzyw. Najczęściej do produkcji tej kiszonki używa się kapusty pekińskiej. Jednak bazą do kimchi może być wiele innych warzyw czy nawet owoców. My postanowiliśmy wykorzystać polską białą kapustę i dodać do niej ulubione dodatki. Dzięki autorskiej recepturze naszych kucharzy, możesz cieszyć się niezwykłym smakiem tej kiszonki rodem z Azji w polskim stylu.
PSTRYK
- Wzmacnia odporność
- Poprawia trawienie i wspiera metabolizm
- Źródło witamin A, C i tych z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza, a także błonnika i karotenu
- Mało kaloryczne
- Działa bakteriobójczo
- Jest źródłem przeciwutleniaczy neutralizujących wolne rodniki
Z czym jeść kimchi?
Jako dodatek do obiadu, zup, gulaszów, na kanapkę, do placków ziemniaczanych, prosto ze słoika.
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku! Dodatek ananasa delikatnie przełamuje ostrość naszego kimchi.
Dlaczego warto jeść kimchi?
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku. Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań na świecie. Ta kiszonka jest produktem pełnym witamin, żywych kultur bakterii, które pozytywnie wpłyną na pracę Twojego organizmu. Jest małokaloryczna więc idealnie uzupełni dobrze zbilansowaną dietę. Dodanie porcji kimchi do posiłku zwiększy jego sytość, a także pomoże w jego trawieniu. Odpowiednia ilość warzyw w codziennym jadłospisie pozwoli Ci na utrzymanie prawidłowej masy ciała. Kimchi to doskonałe urozmaicenie diety (szczególnie, jeżeli masz problem z dostarczeniem wystarczającej liczby owoców i warzyw). Włączenie do diety kiszonek i fermentacji wzmocni Twoją odporność na wirusy czy infekcje przez cały rok.
Rzucamy trochę światła!
Musicie wiedzieć, że nie robimy typowego koreańskiego kimchi, które mieliście pewnie okazję próbować. W naszej autorskiej recepturze nie znajdziesz sosu rybnego, kapusty pekińskiej czy mąki do zagęszczenia. Postawiliśmy za to na polską, młodą kapustę, która nadaje bardzo wyrazisty, oryginalny smak.
Pozostałości ananasa postanowiliśmy wykorzystać i zamienić je na żywy ocet z ananasa.
Warto wiedzieć
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Maja
Moje ulubione!!!1
Edyta
Wszystkim polecam, drugie najlepsze, zaraz po buraku
Paula
Zdecydowanie nie jest to typowe kimchi, ale zdecydowanie jest mega pyszne. Kanapki z nim wystrzeliły w inny wymiar :D
Gość
Kimchi smaczne, choć zrobione głównie z bardzo twardych kawałków kapusty. W środku na 300 g zawartości znalazłem zaledwie dwa malutkie kawałeczki ananasa, więc pisanie, że jest to "kimchi z ananasem" jest trochę na wyrost. Szkoda, bo to właśnie chęć spróbowania ananasa w kimchi skłoniła mnie do zakupu. Przy tej cenie można by spodziewać się więcej. Raczej nie kupię ponownie.
Ela
Niesamowity smak. Chrupiące, delikatnie ostre i ananas równoważący wszystko. Mega
Agnieszka
Zamawiam to kimchi stale i mam wrażenie, że jest coraz to lepsze. Wiele osób twierdzi, ze kimchi to tylko kapusta pekińska. wg mnie zdecydowanym plusem jest to, że robicie je po swojemu z białej. Błagam, nie zmieniajcie przepisu!!!!!
Joanna Kowalska
To jest to, chrupiące a jednocześnie idealne połączenie smaków. Genialne, właśnie zamawiam następne
Natka
Każde kimchi jakie jadłam było dla mnie za ostre więc odpuściłam. Ale jak zbombardowaliście internet reklamą tego kimchi z ananasem to się skusiłam. I dzięki za to! nowa odsłona kimchi jak dla mnie. SZTOS!
Iwona
Zdecydowanie mój ulubieniec! :)
Grażyna Poletko
najlepsze kimchi jakie jadłam
anonim
SUper przekąska. Syci i nie ma się ochoty na podjadanie. Polecam
Aga
To kimchi to mistrzostwo świata, wspaniałe, lekko pikantne, po prostu pycha!
Oliwia
Ten smak kimchi zdecydowanie jest moim ulubionym, pyszniutki, do obiadku.
Agnieszka
Mówią, że kimchi można robić ze wszystkiego. Ananasowe od Światła jest genialne, chrupiące, słodko kwaśne, najlepsze.
Artur.O
Kimchi rewelacyjne!Znakomity pomysł na jesienno - zimowy czas!
Artur O
Absolutnie mój faworyt !
Anna
Kimchi jak zawsze fajnie chrupiące, a dzięki ananasowi soczyste i mniej ostre.
Monika
Jedno z ulubionych!
Mateusz
Rewelacja!
Magdalena
Do wszystkiego! Super w tostach z ciągnącym serem i do obiadu. Najlepsze kimchi jakie jadłam, jeden słoik to zdecydowanie za mało:)