Kimchi z ananasem z polskiej białej kapusty Światło
towar niedostępny





Opis
Co to jest kimchi?
Kimchi to tradycyjna koreańska przystawka, która składa się z fermentowanych warzyw. Najczęściej do produkcji tej kiszonki używa się kapusty pekińskiej. Jednak bazą do kimchi może być wiele innych warzyw czy nawet owoców. My postanowiliśmy wykorzystać polską białą kapustę i dodać do niej ulubione dodatki. Dzięki autorskiej recepturze naszych kucharzy, możesz cieszyć się niezwykłym smakiem tej kiszonki rodem z Azji w polskim stylu.
PSTRYK
- Wzmacnia odporność
- Poprawia trawienie i wspiera metabolizm
- Źródło witamin A, C i tych z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza, a także błonnika i karotenu
- Mało kaloryczne
- Działa bakteriobójczo
- Jest źródłem przeciwutleniaczy neutralizujących wolne rodniki
Z czym jeść kimchi?
Jako dodatek do obiadu, zup, gulaszów, na kanapkę, do placków ziemniaczanych, prosto ze słoika.
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku! Dodatek ananasa delikatnie przełamuje ostrość naszego kimchi.
Dlaczego warto jeść kimchi?
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku. Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań na świecie. Ta kiszonka jest produktem pełnym witamin, żywych kultur bakterii, które pozytywnie wpłyną na pracę Twojego organizmu. Jest małokaloryczna więc idealnie uzupełni dobrze zbilansowaną dietę. Dodanie porcji kimchi do posiłku zwiększy jego sytość, a także pomoże w jego trawieniu. Odpowiednia ilość warzyw w codziennym jadłospisie pozwoli Ci na utrzymanie prawidłowej masy ciała. Kimchi to doskonałe urozmaicenie diety (szczególnie, jeżeli masz problem z dostarczeniem wystarczającej liczby owoców i warzyw). Włączenie do diety kiszonek i fermentacji wzmocni Twoją odporność na wirusy czy infekcje przez cały rok.
Rzucamy trochę światła!
Musicie wiedzieć, że nie robimy typowego koreańskiego kimchi, które mieliście pewnie okazję próbować. W naszej autorskiej recepturze nie znajdziesz sosu rybnego, kapusty pekińskiej czy mąki do zagęszczenia. Postawiliśmy za to na polską, młodą kapustę, która nadaje bardzo wyrazisty, oryginalny smak.
Pozostałości ananasa postanowiliśmy wykorzystać i zamienić je na żywy ocet z ananasa.
Warto wiedzieć
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Weryfikujemy, które opinie pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Weronika
Znalazłam moje ulubione kimchi! Nie za ostre i chrupiące :)
Mateusz
Smak, struktura to jedno ! Ale w końcu porządne kawałki ananasa w kimchi.
Anna
Najlepsze kimchi jakie jadłam. Chrupiące, lekko ostre, idealne!!!!!!!!!!!!!
Jacek
Właśnie odebrałem paczkę z kimchi kupionego w lutowej promocji. Pierwszy raz jem tak dobrą kiszonkę :) Dzięki!
Paweł
Nie byłem przekonany do kimchi z białej kapusty, ale to wasze wymiata
Ela
Zaryzykowalam choć nie lubię wytrawnych dań z owocami i nie żałuję. Ten ananas to idealne dopełnienie kimchi
Ewa666
Nie myślałam, że ktokolwiek sprawi, że polubię kimchi.Właśnie przyszła do mnie paczka ze światła i.....o mamo! To jest obłęd. Chrupie, w środku kawały ananasa no pyszka! DOdam tylko, że wcześniej uważałam, że kimchi jest paskudne. Dziękuję ŚWIATŁO!
ANETA Kamińska
Moje ulubione kimchi. Istny obłęd. Dzięki światło!!!
Katarzyna Szymanek
Skuszona informacją, że pomaga kontrolować apetyt zamówiłam. Nie żałuję, nie dość, że pyszne to zdrowe i rzeczywiście - teraz zamiast czipsów wlatuje kimchi i mam problem z głowy!
Grażyna Poletko
Pyyycha
Kaśka
Moje ulubione. Polecam
Iza S
Super wyważone smaki - słodycz przeplata się z ostrością. Rewelacja!
Karmena
kimchi to chyba Wasz najlepszy produkt, nooo może na równi z kokofirem :) super dobrane proporcje, dodatek ananasa świetnie poprawia smak
Artur.O
Moje ulubione !
Julian K.
Tak pyszne że aż płakać się chcee - chrupiące, świetnie doprawione (chociaż jak dla mnie nieco za ostre - ale tutaj kwestia gustu no i oryginalnie kimchi jest b. ostre), aromatyczne… Jedna z najlepszych kiszonek jakie jadłem w życiu.