Kimchi z ananasem z polskiej białej kapusty Światło
towar niedostępny





Opis
- Wzmacnia odporność
- Poprawia trawienie i wspiera metabolizm
- Oczyszcza Twój organizm z substancji toksycznych
- Źródło witamin A, C i tych z grupy B, magnezu, wapnia, żelaza, a także błonnika i karotenu
- Mało kaloryczne
- Działa bakteriobójczo
- Jest źródłem przeciwutleniaczy neutralizujących wolne rodniki
Do czego polecamy?
Jako dodatek do obiadu, zup, gulaszów, na kanapkę, do placków ziemniaczanych, prosto ze słoika.
Kimchi podbiło serca i brzuchy wszystkich smakoszy połączeniem kwaśnego, lekko pikantnego i słonego smaku! Dodatek ananasa delikatnie przełamuje ostrość naszego kimchi.
Rzucamy trochę światła!
Ananas ma bromelainę czyli enzym, który wspomaga pracę jelit, działa przeciwzapalnie i odtruwająco. Nie znajdziesz w nim tłuszczu i cholesterolu, co czyni go jednym z najzdrowszych owoców świata! Dzięki dużej zawartości witaminy C, która usprawnia proces syntezy kolagenu w Twoim organizmie, wspiera prawidłową pracę narządów wewnętrznych, naczyń krwionośnych i skóry. Żeby tego było mało - jest dobrym źródłem magnezu, potasu (a serducho go uwielbia!), karotenu i błonnika!
NATURALNY PROBIOTYK
Bakterie probiotyczne zawarte w kimchi zaprowadzają balans kwasowo-zasadowy w Twoim organizmie łagodząc następstwa stresu oksydacyjnego, wywołanego używkami, przyjmowaniem niektórych leków czy zanieczyszczeniem środowiska.
Musicie wiedzieć, że nie robimy typowego koreańskiego kimchi, które mieliście pewnie okazję próbować. W naszej autorskiej recepturze nie znajdziesz sosu rybnego, kapusty pekińskiej czy mąki do zagęszczenia. Postawiliśmy za to na polską (!), młodą kapustę, która nadaje bardzo wyrazisty, oryginalny smak.
Pozostałości ananasa postanowiliśmy wykorzystać i zamienić je na żywy ocet z ananasa.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna |
36 kcal |
tłuszcze | 0,23 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0 g |
węglowodany | 8 g |
w tym cukry | 4,5 g |
białko | 1,66 g |
sól | 0 g |
Skład: kapusta, ananas, marchewka, dymka, chili, gochugaru, imbir, czosnek, sól... i czas.
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, gorczycy, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
!WAŻNE!
Nasze kiszonki to produkt niepasteryzowany, w którym nie zatrzymujemy fermentacji i nadal „żyją”. Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz jest tego typowym skutkiem i nie jest procesem świadczącym o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Produkty niepasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Maja
Moje ulubione!!!1
Edyta
Wszystkim polecam, drugie najlepsze, zaraz po buraku
Paula
Zdecydowanie nie jest to typowe kimchi, ale zdecydowanie jest mega pyszne. Kanapki z nim wystrzeliły w inny wymiar :D
Gość
Kimchi smaczne, choć zrobione głównie z bardzo twardych kawałków kapusty. W środku na 300 g zawartości znalazłem zaledwie dwa malutkie kawałeczki ananasa, więc pisanie, że jest to "kimchi z ananasem" jest trochę na wyrost. Szkoda, bo to właśnie chęć spróbowania ananasa w kimchi skłoniła mnie do zakupu. Przy tej cenie można by spodziewać się więcej. Raczej nie kupię ponownie.
Ela
Niesamowity smak. Chrupiące, delikatnie ostre i ananas równoważący wszystko. Mega
Agnieszka
Zamawiam to kimchi stale i mam wrażenie, że jest coraz to lepsze. Wiele osób twierdzi, ze kimchi to tylko kapusta pekińska. wg mnie zdecydowanym plusem jest to, że robicie je po swojemu z białej. Błagam, nie zmieniajcie przepisu!!!!!
Joanna Kowalska
To jest to, chrupiące a jednocześnie idealne połączenie smaków. Genialne, właśnie zamawiam następne
Natka
Każde kimchi jakie jadłam było dla mnie za ostre więc odpuściłam. Ale jak zbombardowaliście internet reklamą tego kimchi z ananasem to się skusiłam. I dzięki za to! nowa odsłona kimchi jak dla mnie. SZTOS!
Iwona
Zdecydowanie mój ulubieniec! :)