Odpalmy zdrowo nowy rok i zasiejmy dobry-lepszy ferment!
Taka okazja to czas na wzięcie się za swoje zdrowie. Na rozpalenie świadomości, że natura dała nam dary, dzięki którym możemy wzmocnić swój organizm i tym samym - nasze samopoczucie! I to nie byle czym! To nie jest typowe, koreańskie kimchi, którego pełno na sklepowych półkach. Rodem z Korei, ale źródłem z warszawskiej Naroczy! W autorskiej recepturze Mateusza - pasjonata kiszenia dosłownie wszystkiego - nie znajdziecie sosu rybnego, kapusty pekińskiej czy mąki do zagęszczenia. Postawiliśmy na polską (!), młodą kapustę, która nadaje lokalny, bardzo wyrazisty smak.
To obowiązkowa pozycja na liście zimowego “must-eat”. Tak niepozornie wygląda, a trudno o większą bombę naturalnych probiotyków. Sam magazyn Health uznał je za najzdrowsze danie na świecie. Trzeba tu coś jeszcze dodawać?
Na ten zimowy czas warto zadbać o swoją odporność w dobrym stylu i ze smakiem. Roślinnie. Bez dodatku konserwantów. W pełni naturalnie.
Oddajemy w Wasze ręce przygotowaną, wyleżakowaną specjalnie dla Was paczkę ukochanych 3 kimchi, które dobieracie według rytmu Waszych serc i kubków smakowych!
Wybieracie 3 i to z -10% rabatem!
Do wyboru, do koloru!
Kimchi wzbogaciliśmy o to lecznice, sezonowe zioło, które jest naturalnym antybiotykiem i dzięki zawartości m.in. olejku gorczycznego, izotiocyjaninu benzylu i mirozynazyny wykazuje właściwości silnie bakteriobójcze, przeciwzapalne oraz antyoksydacyjne. Roślina zawiera wiele witamin (w tym C!), soli mineralnych i olejków eterycznych.
Ananas ma bromelainę czyli enzym, który wspomaga pracę jelit, działa przeciwzapalnie i odtruwająco. Nie znajdziesz w nim tłuszczu i cholesterolu, co czyni go jednym z najzdrowszych owoców świata! Dzięki dużej zawartości witaminy C, która usprawnia proces syntezy kolagenu w Twoim organizmie, wspiera prawidłową pracę narządów wewnętrznych, naczyń krwionośnych i skóry. Żeby tego było mało - jest dobrym źródłem magnezu, potasu (a serducho go uwielbia!), karotenu i błonnika!
Przyjemna ostrość kiszonej, młodej kapusty idealnie balansuje słodkie nuty soczystego mango. Poza doznaniami smakowymi, wzbogacone o ten owoc kimchi wpływa też zbawiennie na Twój organizm. Zawiera dużą ilość polifenoli, które działają przeciwnowotworowo i niwelują wolne rodniki. Spora dawka potasu i witamin A, tych z grupy B, C, E i K tworzy z mango odpornościową bombę. Dodatkowo kryje w sobie lupeol wykazujący zdolność do łagodzenia stanów zapalnych.
Nasze kimchi to produkt niepasteryzowany, w którym świadomie nie zatrzymujemy ich powolnej, sezonowej i naturalnej fermentacji. Dlatego one nadal „żyją”! Odrobina płynu wydobywającego się na zewnątrz czy syczenie są tego typowymi skutkami i nie jest to proces świadczący o uszkodzeniu produktu. Nie przejmuj się, jeśli przy otwieraniu kiszonka podniesie się do góry - to samo zdrowie!
Kimchi należy spożyć w przeciągu 2 tygodni od otwarcia.