Kto powiedział, że keczup zawsze musi być pomidorowy? Proponujemy Ci zdrową alternatywę w postaci sezonowej śliwki - nową generację czerpania przyjemności z keczupu!
Historycznie wyrabiano go głównie z owoców, a my lubimy przypominać o zapomnianych dobrych praktykach kulinarnych! Nasz wytrawny sos na bazie śliwek węgierek łączy słodki, owocowy aromat z lekko pikantnym posmakiem.
Zebrana w sezonie śliwka węgierka to bomba naturalnych przeciwutleniaczy i witaminy B6, które mają pozytywny wpływ na układ nerwowy i Twoje samopoczucie! Oprócz tego w śliwce królują witaminy C, A i E oraz polifenole, które wzmacniają działanie antyoksydacyjne. Zawarte w niej pektyny, wchodząc w związek z kwasami organicznymi, usuwają gromadzący się w komórkach tłuszcz i cholesterol.
Polecamy szczególnie do serów!
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna 57 kcal | węglowodany 12.7g |
tłuszcze 0.14g | w tym cukry 10.2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9g | białko 1.2g |
sól 1g |
Skład: śliwka węgierka, cukier muscovado, ocet jabłkowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Produkt pasteryzowany. Należy spożyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez glutenu. Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.