Keczup bbq z buraka Światło
towar niedostępny





Opis
PSTRYK!
- Wspomaga trawienie
- Zwalcza wolne rodniki
- Dzięki zawartości barwnika betainy chroni organizm przed stresem środowiskowym oraz pomaga w zwalczaniu stanów zapalnych
- Wpływa na poprawę pamięci
- Wykazuje działanie detoksykacyjne
Do czego polecamy?
Do warzyw, do serów, do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten keczup pasuje do wszystkiego.
Dymiony, słodko-pikantny keczup, o głębokim kolorze to sos, którego nie powstydzisz się zjeść z wege lub mięsnym burgerem czy na kanapce. Staramy się tak go wyważyć, żeby idealnie zaakcentował smak każdego dania!
Rzucamy trochę światła!
Buraki pieczemy długo w niskiej temperaturze, by zachowały jak najwięcej walorów smakowych i wartości odżywczych - błonnika i kwasu foliowego. Samego buraka nie musimy specjalnie przedstawiać - wszędzie usłyszysz o jego odżywczych właściwościach.
Nie bez kozery używamy czerwonej odmiany, który ma najwięcej antyoksydantów ze wszystkich swoich braci!
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna |
65 kcal |
tłuszcze | 0,14 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
węglowodany | 14,3 g |
w tym cukry | 9,7 g |
białko | 1,7 g |
sól | 1g |
Skład: burak, ocet jabłkowy, cukier kokosowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Alergeny: gorczyca
*Może zawierać śladowe ilości soi, sezamu, orzechów, orzechów ziemnych, glutenu.
Produkt pasteryzowany. Należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty produkcji. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.
Agnieszka
Będzie prosto i konkretnie. Nie umiem już żyć bez tego keczupu. Nie ma dla mnie sensu jedzenie kanapek, pizzy, burgera, czegokolwiek - bez niego. To idealna fuzja smaków - kulinarne mistrzostwo. Jego twórca jest moim mistrzem. Kupicie raz - będziecie wracać - co sama robię regularnie. LOVE!