Kto powiedział, że keczup zawsze musi być pomidorowy? Proponujemy Ci zdrową alternatywę w postaci czerwonego buraka - nową generację czerpania przyjemności z keczupu! Dymiony, słodko-pikantny keczup, o głębokim kolorze to sos, którego nie powstydzisz się zjeść z wege lub mięsnym burgerem czy na kanapce. Staramy się tak go wyważyć, żeby idealnie zaakcentował smak każdego dania!
Nasze buraki pieczemy długo w niskiej temperaturze, by zachowały jak najwięcej walorów smakowych i wartości odżywczych - błonnika i kwasu foliowego. Samego buraka nie musimy specjalnie przedstawiać - wszędzie usłyszysz o jego odżywczych właściwościach.
Nie bez kozery używamy czerwonej odmiany, który ma najwięcej antyoksydantów ze wszystkich swoich braci!
Do czego polecamy?
Do warzyw, do serów, do frytek z batatów czy ziemniaków. Tak dla jasności - ten keczup pasuje do wszystkiego!
Wartości odżywcze na 100g:
wartość energetyczna 65 kcal | węglowodany 14.3g |
tłuszcze 0.14g | w tym cukry 9.7g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9g | białko 1.7g |
sól 1g |
Skład: burak, cukier muscovado, ocet jabłkowy, szalotka, czosnek, przyprawy.
Alergeny: gorczyca
Produkt pasteryzowany. Należy spożyć w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji.
Bez sztucznych konserwantów. Bez ulepszaczy.