DATA NAJBLIŻSZEJ WYSYŁKI: 4, 5 SIERPNIA. DARMOWA DOSTAWA OD 159 ZŁ.

Szukaj

PRZEPIS na: kiszone szparagi w sosie z fenkułem z kruszonką chlebową

Swiatlo, 19.07.2021
PRZEPIS na: kiszone szparagi w sosie z fenkułem z kruszonką chlebową
Kiszone szparagi w sosie z fenkułem z kruszonką chlebową
Przepis na 2 porcje.

Sos z fenkułem


koper włoski - 1 mały

cebula szalotka - 1 szt.

końcówki szparag białych - 10 szt.

wino białe - 100 ml

śmietana wegańska - 300ml

oliwa

sól, pieprz biały

cytryna

Przesmaż warzywa w rondelku z oliwą na małym ogniu aż warzywa lekko się zarumienią. Gdy warzywa będą gotowe zalej całość winem, wyredukuj. Dodaj następnie śmietanę i gotuj przez 30 min. na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zmiksuj wszystko w mikserze albo za pomocą blendera. Przecedź przez sito, dopraw solą oraz białym pieprzem. Dodaj odrobinę soku z cytryny pokrój koper włoski, cebulę oraz końcówki białych szparag bez skórki, w niewielką kostkę.

Do dania podaj:

- białe szparagi grillowane

- białe szparagi kiszone

- płatki rumianu

- płatki nagietka


Kruszonka z chleba


czerstwy chleb

oliwa z oliwek

sól, pieprz

tymianek

Czerstwy chleb pokrusz na małe kawałki, skrop oliwą z oliwek. Posiekaj tymianek i dodaj do chleba. Piecz w 180℃ przez około 10 min. Mieszając tak aby chleb równomiernie się zarumienił. Gdy będzie gotowy, pokrusz na mniejsze kawałki.


Autor przepisu: Piotr Ciemny

Koszyk

W koszyku ciemno. Wrzuć trochę światła!

Odpal swoje pierwsze zakupy!

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj