
Kiszone szparagi w sosie z fenkułem z kruszonką chlebową
Przepis na 2 porcje.
Sos z fenkułem
koper włoski - 1 mały
cebula szalotka - 1 szt.
końcówki szparag białych - 10 szt.
wino białe - 100 ml
śmietana wegańska - 300ml
oliwa
sól, pieprz biały
cytryna
Przesmaż warzywa w rondelku z oliwą na małym ogniu aż warzywa lekko się zarumienią. Gdy warzywa będą gotowe zalej całość winem, wyredukuj. Dodaj następnie śmietanę i gotuj przez 30 min. na małym ogniu. Gdy warzywa zmiękną, zmiksuj wszystko w mikserze albo za pomocą blendera. Przecedź przez sito, dopraw solą oraz białym pieprzem. Dodaj odrobinę soku z cytryny pokrój koper włoski, cebulę oraz końcówki białych szparag bez skórki, w niewielką kostkę.
Do dania podaj:
- białe szparagi grillowane
- białe szparagi kiszone
- płatki rumianu
- płatki nagietka
Kruszonka z chleba
czerstwy chleb
oliwa z oliwek
sól, pieprz
tymianek
Czerstwy chleb pokrusz na małe kawałki, skrop oliwą z oliwek. Posiekaj tymianek i dodaj do chleba. Piecz w 180℃ przez około 10 min. Mieszając tak aby chleb równomiernie się zarumienił. Gdy będzie gotowy, pokrusz na mniejsze kawałki.
Autor przepisu: Piotr Ciemny
CharlesDap
BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year. BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times Think about only $2 a few years ago. Come to the world's largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don't miss the most important opportunity in life https://hi.switchy.io/91xl
ShawnCag
гастроэнтеролог краснодар екатерининская https://vk.com/gastroehnterolog_krasnodar