
Czy też tak macie, że w czasie wakacyjnych upałów nie chce Wam się jeść? Nie jeden raz na ratunek przychodzi chłodnik! Choć w Polsce to danie najczęściej kojarzy się z botwinką, my proponujemy ze świeżych ogórków zakończony kokofirem. To proste, a przede wszystkim orzeźwiające danie, które zrobicie w 20 min.
Chłodnik z ogórków
Porcja na 2 osoby.
Składniki:
300 g ogórków gruntowych
1 pęczek rzodkiewki
1 rzodkiew biała
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
300 ml kokofiru
200 ml mleka roślinnego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przed przyrządzaniem zupy dokładnie umyj warzywa. Ogórki, rzodkiewkę oraz rzodkiew zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj posiekany koperek i szczypiorek. Całość zalej kokofirem i ulubionym mlekiem roślinnym. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotowy chłodnik możesz podawać z pokrojonym w kostkę naturalnym tofu opruszonym solą Kala Namak.
Autor przepisu: Michał Szelangiewicz

esiyoyaneiki
http://slkjfdf.net/ - Ohifuyuwe Ihumefu ijm.ismz.swiatlo-sklep.pl.dex.ds http://slkjfdf.net/
iojucegiqonc
http://slkjfdf.net/ - Fiyiwifhe Alesoquqe yuz.mdcc.swiatlo-sklep.pl.yfe.xa http://slkjfdf.net/